Torstai-iltana FA Cupissa nähtiin tunnepitoinen kohtaaminen, kun Wayne Rooney kohtasi entisen seuransa Manchester Unitedin nykyisen joukkueensa Derbyn paidassa. United lunasti lipun puolivälieriin numeroin 3-0.

Rooney on pelannut Derbyssä nyt 15 ottelua, joissa hän on tehnyt neljä maalia ja syöttänyt kaksi. Samalla hän aloittelee myös valmennusuraansa, sillä Rooney on pelaaja-valmentaja päävalmentaja Philip Cocun luotsaamassa joukkueessa.

Ennen ottelua Manchester Unitedin managerilta Ole Gunnar Solskjæriltä kysyttiin, uskooko hän myös Rooneyn voivan joskus valmentaa Manchester Unitedia.

– Joo, norjalainen vastasi naurahtaen.

– Se riippuu siitä, kuinka paljon satsaa työhönsä ja kuinka kovasti sitä haluaa, sillä siitä tulee elämän keskeisin juttu.

– Valmentajan työ on pelaamisen jälkeen toiseksi paras työ. Olen varma, että monet entiset pelaajat ja managerit haluaisivat työpaikkani.

Wayne Rooney pelasi Manchester Unitedissa vuodet 2004-2017, ja hän on seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä. Rooney voitti Unitedissa viidesti Valioliigan ja kerran Mestarien liigan. Kertaallen hänet valittiin myös Valioliigan Vuoden pelaajaksi.