Englannin maajoukkueikoni Wayne Rooney koki pelaajauransa matalimman hetken vuoden 2006 MM-kisoissa, kun hän sai punaisen kortin Portugalia vastaan kisojen puolivälierävaiheessa.

Rooney ei onnistunut saavuttamaan potentiaaliansa Saksassa, missä hänen turnauksensa päättyi kiistanalaiseen ulosajoon Portugalia vastaan. Kun peliä oli takana tunnin verran, Rooneyn astui jalallaan Ricardo Carvalhon päälle taisteltuaan pitkän aikaa pallosta hänen ja Petitin kanssa.

– Siinä oli selkeä rike, entinen Chelsea-puolustaja Ricardo Carvalho veti ja työnsi minua ja Petit teki samoin toiselta puolelta, Rooney kirjoitti kolumnissaan The Times -lehdessä.

– Erotuomari Horacio Elizondo ei tehnyt asialle mitään, ja minä laskin jalkani Carvalhon päälle – se oli yksi niistä hetkistä kun et ajattele mitä teet.

– Tiesin että se oli punaisen kortin arvoinen [rike] ja pukuhuoneessa katsoin pelin loppuun pienestä TV:stä ajatellen: ”Jos me voitamme tämän, minä en saa pelata MM-kisojen välierissä enkä finaalissa, ja jos me häviäisimme niin se olisi minun syytäni”. Se oli pahin ja oudoin tunne mitä olen koskaan kokenut jalkapallon parissa.

Wayne Rooney suuttui Cristiano Ronaldolle englantilaishyökkääjän rikkeen jälkeen. Kuva: Getty Images

Kun Rooney oli rikkonut Carvalhoa, Cristiano Ronaldo oli yksi ensimmäisistä Portugalin pelaajista, joka ryntäsi erotuomarin luokse anomaan ulosajoa. Rooney ei aluksi voinut ymmärtää, miten hänen joukkuetoverinsa Manchester Unitedista saattoi kääntyä häntä vastaan sillä tavalla. Englantilaishyökkääjä kuitenkin myönsi lopulta, että hän olisi todennäköisesti tehnyt itse samoin.

– Minulla oli minun puhelimeni, ja sain kaikkia näitä viestejä Ronaldosta. Tottakai, kun hän juoksi Elizondon luokse hankkiakseen minulle ulosajon, minä työnsin hänet pois. Siinä hetkessä en voinut uskoa mitä hän teki. Mutta kun istuin pukuhuoneessa, se antoi minulle aikaa rauhoittua ja ajatella asiaa, Rooney jatkoi.

[readmore from=Wayne-Rooney]

– Laitoin itseni Ronaldon kenkiin. Olisinko tehnyt samoin? Todennäköisesti. Menisinkö tuomarin nenän eteen, jotta voisin varmistaa että hän lentäisi suihkuun? Jos vastustaja ansaitsi punaisen kortin, jos se auttaisi meitä voittamaan – kyllä, siitä ei ole kysymystäkään. Tekisin sen heti huomenna. Mietin: ”Itse asiassa, yritin saada hänet varoitetuksi ensimmäisellä puoliajalla sukeltamisesta.” Ja se silmänisku-juttu, en nähnyt siinä mitään erikoista. Siinä ei ollut mitään.

– Joten rauhoituin. Menin pelin jälkeen hänen luoksensa pelaajatunneliin. Minusta oli tärkeää päästä juttelemaan hänelle kasvotusten, kun tapaus oli vielä tuore. Hän antoi minulle katseen, ihan kuin hän olisi pyytänyt anteeksi, mutta siihen mennessä minulla oli minun United-asenteeni päällä. Sanoin, ettei minulla ole sinun kanssasi mitään ongelmaa. Nauti turnauksesta, lykkyä tykö. Nähdään muutaman viikon kuluttua – ja yritetään voittaa liigamestaruus.

Englannin ja Portugalin välinen vääntö päättyi maalittomaan tasapeliin, jonka jälkeen kamppailu eteni rangaistuspotkukilpailuun. Frank Lampard, Steven Gerrard ja Jamie Carragher epäonnistuivat kaikki pilkulta, jonka jälkeen Ronaldon ratkaiseva osuma vei Portugalin välieriin 3-1-lukemin.