Wayne Rooneyn mielestä Lionel Messi on parempi pelaaja kuin Cristiano Ronaldo, sillä Barcelonan supertähdellä on kyky ”kiduttaa” hänen vastustajiaan ennen heidän ”murhaamista”.

Rooney ja Ronaldo tekivät tuhoisaa jälkeä Manchester Unitedin hyökkäyksessä ennen kuin Portugalin maajoukkuetähti siirtyi vuonna 2009 Real Madridin riveihin. He pelasivat yhteensä viisi vuotta yhdessä Old Traffordilla, voittaen kolme Valioliigan mestaruutta ja yhden Mestarien liiga -pokaalin.

Siitä huolimatta Rooney näkee kuusi kertaa Ballon d’Orin voittaneen Messin entisen joukkuetoverinsa edellä maailman parhaimpana pelaajana.

– Ronaldo keskittynyt niin paljon maaleihin, kun me aloitimme pelaamaan yhdessä, mutta hänestä pystyi huomaamaan, kuinka hän vain halusi olla maailman paras pelaaja, Rooney kertoi Sunday Timesille.

– Hän harjoitteli ja harjoitteli, mikä lopulta kantoi hedelmää. Cristianosta on tullut uskomaton maalintekijä ja hän sekä Messi ovat kiistämättä kaksi lajin parasta pelaajaa.

– Mutta, huolimatta minun ystävyyssuhteestani Cristianon kanssa, valitsen Messin. Kyseessä on sama tilanne kuin Xavin ja [Paul] Scholesin kanssa: ne ovat ne erilaiset asiat Messin pelissä.

Wayne Rooneyn mielestä Lionel Messi on ylitse muiden. Kuva: Getty Images

– Olen puhunut maltista, enkä muista koskaan nähneeni, että Messi olisi tehnyt maalia potkaisemalla palloa niin lujaa kuin mahdollista. Hän vain vierittää ne sisään, tehden sen niin helposti, Rooney jatkoi.

– Ronaldo on säälimätön boksissa, tappaja. Mutta Messi tulee kiduttamaan sinua ennen kuin hän murhaa sinut. Messin kohdalla sinulle syntyy sellainen mielikuva, että hänellä on yksinkertaisesti enemmän lystiä.

– Maalimäärien suhteen, nämä kaksi pelaajaa ovat muuttaneet lajin täydellisesti, enkä usko että kukaan tulee koskaan nousemaan heidän tasollensa.