Wayne Rooneyn elämästä noin yleensä voi kuvitella mitä haluaa, mutta tällä hetkellä se ei missään nimessä ainakaan ammatillisessa mielessä vaikuta olevan kovin helppoa.

Manchester United -ikoni toimii – ainakin vielä toistaiseksi – Derby Countyn managerina. Kovan syöksyn alaspäin tehnyt seura on totuttu näkemään Mestaruussarjan playoffeissa, mutta viime kaudella se onnistui vain nipin napin säilyttämään paikkansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Ensimmäiseen täyteen kauteensa managerina valmistautuvalla Rooneylla on muutama hetki ennen sarjan alkua käsissään tilanne, jossa hänellä on käytettävissään vain yhdeksän sopimuspelaajaa – mikä ei siis riitä edes avauskokoonpanoon. Harjoitusottelut on vedetty läpi osin testimiesten voimin.

LUE MYÖS: ”ARVOKKUUS JA YLPEYS ON MENETETTY”

Maanantaina uutisoitiin lisäksi Rooneyn edustajien tekemästä ilmoituksesta poliisille. Tämä koski viikonloppuna levinneitä kuvia, joissa 35-vuotias näkyy ilmeisen tiedottomana hotellihuoneessa, nuorten naisten ympäröimänä. Kuvat eivät sinällään ole raskauttavia, mutta tuskin Rooney olisi niitä tilanteessaan esiin kaivannut.

Pelaajapulmaan ei puolestaan auttanut se, että ex-hyökkääjä taklasi tietojen mukaan keskikenttämiehensä, Jason Knightin harjoituksissa telakalle jopa kuukausien ajaksi. The Telegraphin alkuperäisen uutisen mukaan Rooney meni treeneissä 50-50 -tilanteeseen täydellä voimalla, päätyen telomaan kaksikymppisen nilkan tohjoksi.