Tottenham ja Manchester City kohtaavat illalla. Odotetun pelin taso saattaa kärsiä pahasti, sillä Wembleyn nurmi on karmeassa kunnossa. Stadionin henkilökunta on painanut hartiavoimin töitä sen jälkeen kun Jacksonville Jaguars ja Philadelphia Eagles kohtasivat pyhätöllä sunnuntaina.

Tuoreet kuvat osoittavat, että nurmi on erityisesti kentän keskimmäiselle kaistalla heikossa jamassa. Asia on herkkä jalkapallon emämaassa. Esimerkiksi The Mirror huusi otsikossaan, että jalkapallon kotina tunnetun Wembleyn nurmi on pilattu.

Tämä heijastunee pelin tasossa. Tottenham ja Manchester City tunnetaan pallonhallinnastaan. Taivaansinisten manageri Pep Guardiola otti asiaan kantaa peliä edeltävässä lehdistötilaisuudessaan.

– Se on mitä se on. Valioliiga ei varmasti pidä tästä, mutta uskon, että Tottenhamilla on hyvä kentänhoitaja, Guardiola kertoi.

Hyvä kentänhoitajakaan ei välttämättä riitä. Kentällä on pelannut kolme NFL-peliä kolmessa viikossa. Tottenham on taas joutunut vaikeaan tilanteeseen, koska seuran uuden stadionin rakennustyöt jatkuvat edelleen. Tottenham pelaa evakossa.

Wembleyn nurmi meni heikkoon kuntoon, kun Anthony Joshua ja Alexander Povetkin iskivät syyskuussa yhteen stadionin iltavaloissa.