Leicester-kapteeni Wes Morganin unelma täyttyi toissa keväänä, kun jamaikalainen voitti joukkueen kanssa vasten kaikkia odotuksia Valioliigan. Tänä vuonna Ketut taistelee FA Cupin voitosta ja kohtaa sunnuntaina puolivälierävaiheessa Chelsean.

34-vuotiaan kapteenin tie huipulle on ollut kivikkoinen, sillä 15-vuotiaana toppari pudotettiin pois Notts Countyn joukkueesta. Epävarma tulevaisuus oli suuri painolasti.

– Nuorilla voi olla matala itseluottamus ja epävarmuutta siitä, miten asiat menevät. Sitä täytyy vain jahdata unelmiaan. Kun minut vapautettiin Notts Countysta, en uskonut koskaan pelaavani Valioliigassa. He tarjosivat vain kaksi YTS-sopimusta ja minut sivuutettiin. Luulin sen olevan siinä ja pääseväni korkeintaan puoliammattilaiseksi, Morgan muisteli Telegraphin haastattelussa.

– Pelasin kavereideni kanssa lauantait ja sunnuntait lukuisissa joukkueissa. Onneksi pääsin koeajalle Nottingham Forestiin ja sieltä kaikki alkoi. Nyt istun Valioliigan voittajana ja se on uskomaton saavutus, ottaen huomioon lähtökohtani.

Morgan siirtyi Nottinghamista Leicesteriin tammikuussa 2012. Jamaikalaisen 700 ottelun mittainen ura Ketuissa on ollut melkoinen tunteiden vuoristorata.

Mukaan on mahtunut sarjanousu, läheltä piti -putoaminen, mestaruus sekä Mestarien liigaa.

FA Cup on kilpailu, jonka valloittaminen on edelleen Morganin mielessä. Toppari ei ole koskaan edennyt puolivälieriä pidemmälle.

– Sen on viimeinen laatikko, joka on häirinnyt minua. Jokainen tietää kilpailun arvostuksen ja historian. FA Cupin voitto tulisi heti valioliigamestaruuden jälkeen seuraavana.

– En enää nuorene tästä, joten ei ole montaakaan vuotta jäljellä saada tässä kilpailussa jotakin aikaan. Minulla on vuosi sopimusta jäljellä ja tunnen sen tuomat kivut ja tuskat. Tämä voi olla viimeinen suuri mahdollisuuteni.