Valioliigaseura West Bromwich Albion on myynnissä.

The Telegraph -lehti kertoo, että kiinalaisomistaja Lai Guochuan on valmis myymään seuran amerikkalaiselle konsortiolle.

Lehden tietojen mukaan Lain hintapyyntö seurasta on 150 miljoonaa puntaa (169 miljoonaa euroa). Arvo on laskenut merkittävästi neljässä vuodessa. Vuonna 2016 Lai osti West Bromin Jeremy Peacelta 200 miljoonalla punnalla.

150 miljoonaakin on kuitenkin amerikkalaisille liikaa, etenkin tämän hetken tilanteessa, jossa WBA:n valioliigastatus ei ole kiveen hakattu. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä ja voittosarake on vielä avaamatta. Siksi ostajaehdokas haluaa odottaa tilanteen selkiytymistä.

Telegraphin mukaan seuran täydellinen myynti ei ole ainoa vaihtoehto, vaan on myös mahdollista, että amerikkalaisille myydään 15 prosentin vähemmistöosuus.

Valioliigan 20 seurasta kolme (West Brom, Wolves ja Southampton) on kiinalaisomistuksessa. Yhdysvaltalaiset puolestaan ovat merkittävinä omistajina Manchester Unitedissa, Liverpoolissa, Arsenalissa, Aston Villassa, Crystal Palacessa ja Leedsissä.