West Hamin lauantaisessa kotiottelussa tapahtuneet yleisön aiheuttamat välikohtaukset ovat olleet Englannissa alkuviikon puhutuin urheiluaihe. Katsojia tuli ottelun aikana kentälle ja omistajia vastaan hyökättiin. Syy mielenosoituksille on kannattajien tyytymättömyydessä omistajia David Goldia ja David Sullivania kohtaan.

West Hamin valmentaja David Moyes pyysi seuralta katastrofaalisen tappion jälkeen yhtenäisyyttä, mutta The Guardianin mukaan pelaajat eivät enää halua vetää kannattajien kanssa samaa köyttä.

Pelaajien kerrotaan pelkäävän, että kannattajien aiheuttamat välikohtaukset vaikuttavat negatiivisesti joukkueen putoamistaisteluun. West Ham on tällä hetkellä kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella.

Pelaajilla on jo valmiiksi valtavat paineet ja kannattajien vääränlainen mielenosoittaminen seurajohtoa vastaan, lisää paineita pelikentällä entisestään. Tämän lisäksi myös pelaajien energiaa ja ajatuksia suuntautuu yleisöön, kun heidän pitäisi pystyä keskittymään vain ja ainoastaan peliin.

Esimerkiksi joukkueen kapteeni Mark Noble joutui lauantaina heittämään yhden katsojista painiheitolla nurmen pintaan.

Englannin jalkapalloliitto FA ei ole vielä jakanut ottelusta sanktioita, mutta ei pidetä mahdottomuutena, että West Ham joutuu pelaamaan sarjaotteluita myös tyhjille katsomoille.