Felipe Anderson, Issa Diop, Andri Jarmolenko, Lukasz Fabianski ja Fabián Balbuena ovat kaikki siirtyneet tänä kesänä West Hamiin. He ovat maksaneet lontoolaisseuralle yhteensä jo hieman vajaat 100 miljoonaa euroa.

Viisikon lisäksi joukkue on myös hankkinut Jack Wilsheren ja Ryan Fredericksin ilmaissiirroilla kaupungin toisista seuroista.

Tilanne muistuttaa hyvin paljon Evertonin tilannetta kesällä 2017, jolloin se hankki yhteensä yhdeksän uutta pelaajaa. Näistä hankinnoista kalleimmat neljä maksoivat reilut 130 miljoonaa euroa.

Runsaista satsauksista huolimatta Evertonin tuhlailu ei tuonut onnea. Joukkue sijoittui pykälän edeltävää kautta huonommin kahdeksanneksi ja se sai kasaan 12 pistettä vähemmän kuin viime sesongilla. Lopputulos oli satsauksiin nähden katastrofaalinen.

Nyt West Hamin toiminta siirtomarkkinoilla muistuttaa vahvasti Evertonin kesän 2017 törsäilyä, joten heidän tulisi ottaa oppia toisen seuran jo tekemistä virheistä ja pyrkiä välttämään heidän kohtalonsa.

Pahimmassa tapauksessa West Ham pyrkii vain keräilemään mahdollisimman monta mahdollisimman nimekästä hankintaa miettimättä tarkemmin, kelle heistä on oikeasti käyttöä ja miten heidän avulla joukkueen tulokset saadaan maksimoitua.

Runsas rahankäyttö ei tietenkään takaa, että heitä odottaa varmasti sama kohtalo kuin Evertonilla kaudella 2017-18, mutta riskit ovat olemassa. Pahimmillaan Lontoon olympiastadionilla nähdään ensi kaudella kotijoukkue, joka koostuu 11:sta huonosti organisoidusta huippupelaajasta, jotka muodostavat kokonaisuutena heikosti toimivan joukkueen.

Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, kuinka joukkueen valmentajaksi nimetty Manuel Pellegrini saa vahvistuneen ryhmän toimimaan kentällä ja kauan kestää, että palaset loksahtavat kohdalleen – vai loksahtavatko?

Jeremias Fisk
Twitter: @MonsieurFisk