West Ham on kirjauttanut lähes 30 miljoonan punnan taloustappiot. Seura on viimeisen neljän vuoden aikana käyttänyt yli 214 miljoonaa puntaa siirtoihin, mutta on Valioliigassa vain maalieronsa turvin putoamisrajan yläpuolella. Matkaan alaspäin ei yksinkertaisesti ole varaa.

– Valioliigastatuksen säilyttäminen on ehdoton välttämättömyys seuran hyvinvoinnin kannalta. Putoamisella Mestaruussarjaan olisi vakavia taloudellisia seurauksia, seura kertoo.

Joulukuussa irtisanottu manageri Manuel Pellegrini sai sen, mitä hänen kollegansa jaksavat peräänkuuluttaa; seuran taloudellisen tuen. Viime kauden jälkeen West Ham rikkoi siirtoennatyksensä hankkiessaan Sebastién Hallerin Eintracht Frankfurtista 45 miljoonalla punnalla. Ranskalainen on tähän mennessä tehnyt 22 valioliigaottelussa kuusi maalia.

Edellisenä kesänä hankitaruletti oli massiivinen, kun Ironsiin liittyivät Lukasz Fabianski, Jack Wilshere, Issa Diop, Andriy Yarmolenko ja Felipe Anderson.

– Johtokunta teki vuoden 2018 alussa päätöksen ryhtymisestä sijoituksiin, jotka tuovat seuraan maailmanluokan managerin, parempia pelaajia, ja vahvistavat seuran infrastruktuuria, sanoi osaomistaja David Sullivan.

Sullivan itse siirtyi sivuun rekrytointipuolella, kun Pellegrini, ja urheilutoimenjohtaja Mario Husillos pestattiin seuraan. Myös viimeksi mainittu on jo poistunut West Hamista.

Lähde: BBC