West Ham pelaa nyt jo toista varsin hyvää kautta peräjälkeen. Viime kauden kuudes sija Valioliigassa vei joukkueen eurokentille, joilla taival on alkanut loistavasti. Kolme voittoa kolmesta Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelusta miellyttävät toki seuraa uuteen loistoon nostamassa ollutta manageri David Moyesia.

– Matkustamme vielä Genkiin ja Wieniin. Kaikki odottavat vierasreissuja, ne ovat se juttu niin kannattajille kuin pelaajille ja heidän perheilleen. Siitä näkökulmasta kaikki on vielä tuoretta, uutta, ja nautimme siitä todella.

Seuran historiaan mahtuu cup-voittajien cupin mestaruus, joka otettiin Wembleyllä 100 000 katsojan edessä vuonna 1965. Vastaavaan on vielä matkaa, eikä noilta ajoilta välttämättä ole lehtereillä enää isoa määrää kannattajia mukana. Vuonna 2021 tie näyttää kuitenkin tasaisimmalta aikoihin, ja sitä tasoiteltiin torstaina lisää.

– Ensimmäinen jakso oli tiukka. Ansaitsimme taukojohdon, mutta myös Genkillä oli paikkansa. Tauon jälkeiset nopeat maalit olivat meille mannaa, ja pääsimme ottamaan lopun ottelusta rentoutuneemmin.

West Hamin härkäviikko jatkuu edelleen kahdella kotiottelulla; se isännöi ensin Tottenhamia Valioliigassa sunnuntaina, sen jälkeen Manchester Cityä Liigacupissa tulevana keskiviikkona.