Arsenal teki vuosi sitten sopimuksen toppari William Saliban siirrosta Lontooseen. 19-vuotiaan sovittiin samalla kuitenkin pelaavan vielä tämän kauden ajan ranskalaisseurassaan Saint Étiennessä.

Ranskan liiga tunnetusti päättyi jo etuajassa, ja puolustajan konkreettisen siirron oli määrä tapahtua juuri näinä päivinä.

[readmore from=William-Saliba]

Saint-Étienne on kuitenkin selvinnyt Ranskan cup-finaaliin, joka pelataan 24. heinäkuuta. Seurojen välinen vääntö näyttää nyt päättyneen siihen, ettei Saliba pääse kohtaamaan Paris Saint-Germainia kyseisessä ottelussa.

Kaakkois-ranskalaisissa tämä aiheuttaa suurta pahennusta; se kertoo tiedotteessaan Arsenalin asettaneen tilanteessa mahdottomia ja hyväksymättömissä olevia ehtoja.

AS Saint-Étienne

@ASSEofficiel
🔴 L'#ASSE n'a pu trouver d'accord avec Arsenal pour permettre à William #Saliba de bien préparer et jouer la finale de la @coupedefrance, le club anglais imposant des conditions sportives et financières absolument inacceptables !

📄 Lire le communiqué complet 👇

 

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta teki mielipiteensä asiasta selväksi.

– Minusta hänen pitäisi saada pelata finaalissa. Meillä on sopimus Saint-Étiennen kanssa, hän on pelannut siellä koko vuoden, ja ansainnut paikkansa loppuottelussa. Mielestäni meidän on suotava hänelle tämä mahdollisuus. Hän voi siirtyä meille sen jälkeen.

Arsenal

@Arsenal
💬 "He has earned his right to play that final if their manager wants to do that. So I think we have to give him the opportunity to do that, to enjoy that and we can have him after that."

Ranskalaisseuran tiedotteen mukaan Arsenal ei siis seurana kuitenkaan ole Artetan linjoilla. Kyse on luonnollisesti rahasta.

Saliban sopimuksessa on ehto, jonka mukaan lontoolaisten on maksettava tästä kahden ja puolen miljoonan punnan lisäkorvaus, mikäli pelattujen otteluiden määrä Saint-Étiennessä nousee seitsemääntoista. Juuri tuo määrä tulee täyteen, mikäli Saliba nähdään loppuottelussa vihreäpaidoissa.

Nuoren puolustajan kausi vuodesta 2016 edustamassaan seurassa on ollut loukkaantumisten riivaama.

Päivitetty 1.7.2020 klo 11.13.: Cup-finaalin päivämäärä