Topparilupaus William Saliban siirtoajankohta Arsenaliin puhuttaa – Mikel Artetan mielipide painoi vähemmän kuin kaksi ja puoli miljoonaa puntaa?

© Kuva: Getty Images

Arsenal teki vuosi sitten sopimuksen toppari William Saliban siirrosta Lontooseen. 19-vuotiaan sovittiin samalla kuitenkin pelaavan vielä tämän kauden ajan ranskalaisseurassaan Saint Étiennessä.

Ranskan liiga tunnetusti päättyi jo etuajassa, ja puolustajan konkreettisen siirron oli määrä tapahtua juuri näinä päivinä.

Saint-Étienne on kuitenkin selvinnyt Ranskan cup-finaaliin, joka pelataan 24. heinäkuuta. Seurojen välinen vääntö näyttää nyt päättyneen siihen, ettei Saliba pääse kohtaamaan Paris Saint-Germainia kyseisessä ottelussa.

Kaakkois-ranskalaisissa tämä aiheuttaa suurta pahennusta; se kertoo tiedotteessaan Arsenalin asettaneen tilanteessa mahdottomia ja hyväksymättömissä olevia ehtoja.

 

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta teki mielipiteensä asiasta selväksi.

– Minusta hänen pitäisi saada pelata finaalissa. Meillä on sopimus Saint-Étiennen kanssa, hän on pelannut siellä koko vuoden, ja ansainnut paikkansa loppuottelussa. Mielestäni meidän on suotava hänelle tämä mahdollisuus. Hän voi siirtyä meille sen jälkeen.

Ranskalaisseuran tiedotteen mukaan Arsenal ei siis seurana kuitenkaan ole Artetan linjoilla. Kyse on luonnollisesti rahasta.

Saliban sopimuksessa on ehto, jonka mukaan lontoolaisten on maksettava tästä kahden ja puolen miljoonan punnan lisäkorvaus, mikäli pelattujen otteluiden määrä Saint-Étiennessä nousee seitsemääntoista. Juuri tuo määrä tulee täyteen, mikäli Saliba nähdään loppuottelussa vihreäpaidoissa.

Nuoren puolustajan kausi vuodesta 2016 edustamassaan seurassa on ollut loukkaantumisten riivaama.

Päivitetty 1.7.2020 klo 11.13.: Cup-finaalin päivämäärä