Chelsean laitahyökkääjä Willian uskoo, että Liverpoolin menestys juontaa juurensa jatkuvuudesta.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp on toiminut pestissään jo lokakuusta 2015 lähtien. Seura joutui odottamaan pokaaleja vielä muutaman vuoden ajan, mutta viime kaudella Liverpool voitti Mestarien liigan ja kuluvalla sesongilla palkintokaappin tarttui myös seurajoukkueiden maailmanmestarin pysti. Valioliigaa Liverpool johtaa 25 pisteen erolla Manchester Cityyn, joka on pelannut ottelun vähemmän.

Chelseakin on niittänyt menestystä Kloppin aikakaudella voittaen Valioliigan, FA Cupin ja Eurooppa-liigan kertaalleen. Tällä kaudella lontoolaiset pudottivat Liverpoolin FA Cupista, mutta muuten Chelseastakaan ei ole ollut viime aikoina punapaidoille todelliseksi haastajaksi.

Brassilaituri Willian, 31, kehui Liverpoolin toimintatapaa kotimaansa ESPN:n haastattelussa.

– Uskon, että Liverpoolin menestyksen salaisuus on jatkuvuus.

[readmore from=Liverpool]

– Heillä on ollut sama valmentaja lähes viisi vuotta. Jatkuvuudella voi voittaa mestaruuksia.

– He nappasivat monta tärkeää voittoa peräkkäin, mikä osoittaa, kuinka kokenut joukkue hellä on. Asioiden loppuun vieminen vaatii aikaa, ja Liverpoolilla on ollut sama valmentaja ja filosofia pitkään.

– Joukkue on pysynyt samana. Vain yksi tai kaksi pelaajaa vaihtuu, mutta runko pysyy samana. Sama koskee myös Manchester Cityä. Pep Guardiola on ollut siellä pitkään ja heidän filosofiansa on aina sama.

Willianin edustama Chelsea edustaa valmentajien jatkuvuuden osalta toista ääripäätä, mutta hän ei näe sitä ongelmana.

– Chelsea muuttuu paljon.

– Minulla on ollut täällä seitsemän vuoden aikana viisi eri valmentajaa ja filosofiaa.

– Mutta me olemme siitä huolimatta voittaneet mestaruuksia, koska Chelseassa se on aina mennyt niin. Minusta jokaisella seuralla on oma profiilinsa.