Arsenalin tuore hyökkäysvahvistus Willian on kertonut, miten Mikel Artetan kunnianhimoinen tavoite voittaa Mestarien liiga seuraavan kolmen vuoden aikana vaikutti hänen päätökseensä siirtyä Chelsean jälkeen Emirates Stadiumille.

Arteta johdatti Arsenalin FA Cupin mestaruuteen viime kauden päätteeksi, kun Pierre-Emerick Aubameyangin täysosumat sinetöivät Tykkimiesten 2-1-voiton Chelseaa vastaan Wembley Stadiumilla. Seura sijoittui kuitenkin kahdeksanneksi Valioliigassa – peräti 10 pisteen päähän Mestarien liiga -paikoista.

Willianilla on siitä huolimatta kova luotto hänen uuden päävalmentajansa aikomuksiin voittaa Euroopan eliittikilpailu ennen brassilaiturin lähtöä seurasta. 32-vuotiaan hyökkääjän sopimus Arsenalin kanssa ulottuu vuoteen 2023 saakka.

– Halusin kolmen vuoden sopimuksen, koska halusin olla osa suunnitelmaa, enkä ainoastaan pelaaja, joka tulisi ja menisi. Kun juttelin managerille, hän kertoi minulle miksi hän tarvitsisi minut kolmeksi vuodeksi, Willian avasi The Sunille.

[readmore from=Arsenal]

– Ensinnäkin, hän haluaa selviytyä Mestarien liigaan ja voittaa sen ennen kuin olen lähtenyt. Juuri sen minäkin halusin kuulla, kun keskustelimme siirrostani.

– Olin Chelseassa seitsemän vuotta ja voitin siellä kaiken paitsi Mestarien liigan. Toivottavasti saan käteni kiinni siihen pokaaliin – ja Valioliigan pokaaliin – tämän siirron myötä.