Willian teki täysin oikean päätöksen repiessään sopimuksensa ja lähtiessään Arsenalista, sanoo brassihyökkääjän agentti Kia Joorabchian.

Joorabchian on kertonut, miksi hänen asiakkaansa tarkalleen ottaen jätti Tykkimiehet vain yhden vuoden jälkeen.

Brasilialainen on siirtynyt brassiseura Corinthiansiin, jossa hän aloitti uransa, lähdettyään Arsenalista pyytämättä palkkaa hänen kahdesta viimeisestä sopimusvuodestaan.

Willian tienasi yli 100 000 puntaa viikossa, minkä takia ilmaiseksi lähtemistä pidettiin varsin jalona ja yllättävänä ratkaisuna.

– Hän purki sopimuksensa ja teki sen vapaaehtoisesti. Hän on luultavasti yksi ensimmäisistä pelaajista, jotka ovat tehneet niin, Joorabchian kertoi talkSPORTille tiistaina.

– Aikaisemmin pelaajat, etenkin Arsenalissa, ovat istuneet sopimuksensa loppuun, mutta hän ei ollut yksi heistä.

– En usko, että siitä on millekään osapuolelle hyötyä, että joku vain istuu siellä istumisen vuoksi. Kun asiat menevät pieleen, pitäisi molempien osapuolten pohtia sitä, miten tilanteeseen löydetään ratkaisu.

Joorabchian kritisoi puheenvuoronsa aikana projektia, jolla Arteta houkutteli Chelseassa pelanneen Willianin toiselle puolen Lontoota.

– Kun Willian siirtyi Arsenaliin, hän liittyi vilpittömästi siksi, koska hän oli hyvin paljon manageri Mikel Artetan ajattelun keskiössä.

– Arteta näytti useita esitelmiä Willianille ja teki hänelle selväksi, että hän olisi kaiken keskipisteenä, ja että hän rakentaisi joukkueen Willianin ympärille.

– Valitettavasti se ei toiminut hänen kannaltaan. Häntä kritisoitiin hyvin voimakkaasti siitä, miksi hän siirtyi Arsenaliin, mutta mikään niistä asioista, joita mediassa on ehdotettu, ei ole pitänyt paikkaansa.

[readmore from=Arsenal]

– Puhuin Arsenalin kanssa. Minulla oli tapaaminen Artetan ja [teknisen johtajan] Edu Gasparin kanssa. He selittivät, että tämä ei ole mennyt hyvin, ja puhuin Willianin kanssa.

– Mielestäni Willian teki oikein. Hän saapui Arsenaliin projektin vuoksi, mutta projekti ei ollut siellä.

– Valitettavasti minun täytyy sanoa, että kuka pelaaja on parin viime vuoden aikana siirtynyt Arsenaliin niin, ettei hänen hankintansa olisi lopulta ollut katastrofi?