Arsenalista takaisin kotimaahansa Brasiliaan siirtynyt Willian kertoi TV Corinthiansin haastattelussa ongelmistaan lontoolaisseurassa.

Peräti 70 A-maaottelua Brasilian paidassa pelannut Willian, 33, siirtyi vuosi sitten ilmaisella siirrolla Chelseasta paikallisvastustaja Arsenalin riveihin.

Hyökkäävän keskikenttäpelaajan aika Emiratesilla oli varmasti kaikkea muuta, mitä kumpikin osapuoli toivoi.

Willian onnistui ensimmäisellä Arsenal-kaudellaan, kaikki kilpailut mukaan lukien, tekemään vain yhden maalin. Lisäksi hän syötti viisi osumaa. Otteluita Willianille kertyi yhteensä 38 Arsenalin väreissä.

Tämän kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa Willian oli Arsenalin kokoonpanon ulkopuolella. Lopulta 30. elokuuta osapuolet purkivat Willianin sopimuksen yhteisymmärrykssä.

Hänellä olisi ollut vielä pari vuotta sopimustaan jäljellä, mutta Willian suostui luopumaan noin 23,6 miljoonan euron saatavistaan päästäkseen pois. Willianin ura jatkuu Brasilian São Paulossa majaansa pitävässä suurseurassa Corinthiansissa.

– En ollut onnellinen Arsenalissa. Mietin asiaa pitkään yhdessä perheeni ja läheisteni kanssa. Aikani Arsenalissa jäi heikoksi, Willian sanoi.

Hän ei halua kertoa tarkempia yksityiskohtia, mutta sanoo olleensa tyytymätön aikaansa Arsenalissa ja paluu Brasiliaan tuntui parhaalta vaihtoehdolta.

– Tutkin muutamia eri vaihtoehtoja, mutta halusin palata nimenomaan Corinthiansiin. Se on kotini ja pääsen olemaan lähellä sukulaisiani. Tämä seura mahdollisti pääsyni maailmalle. Nyt oli oikea aika palata, kertoi Willian.

Kokenut brasilialinen ehti pelata yhtäjaksoisesti Valioliigassa kahdeksan vuotta. Tuona aikana hän voitti liigamestaruuden kahdesti ja FA Cupin sekä Englannin liigacupin. Lisäksi Willian voitti Chelsean riveissä Eurooppa-liigan. Hänet valittiin kahdesti myös Chelsean vuoden pelaajaksi.

Ennen Valioliigaan saapumistaan Willian niitti menestystä Ukrainassa Shakhtar Donetskin paidassa. Tuona aikana hänen palkintokaappinsa täyttyi muun muassa viidellä Ukrainan mestaruudella, UEFA Cupin (nyk. Eurooppa-liiga) voitolla ja neljällä Ukrainan cup-mestaruudella.