Wolverhampton selvitti torstaina tiensä Euroooppa-liigan lohkovaiheeseen, kun se kaatoi italialaisen Torinon kotonaan 2-1 ja voitti otteluparin yhteismaalein 5-3.

Wolves on viimeksi pelannut europeleissä kaudella 1980-81, jolloin se tippui Uefa Cupista ensimmäisellä kierroksella hollantilaiselle PSV Eindhovenille.

Viime vuosina Wolves on kokenut lyhyessä ajassa paljon. Vuonna 2016 seura siirtyi uuteen omistukseen, joka ehti hankkiutua eroon kolmesta valmentajasta ennen kuin se pestasi joukkueen nykyisen managerin, Nuno Espírito Santon.

Portugalilaisluotsi Nuno otti tehtävän vastaan keväällä 2017, ja siitä lähtien Wolves on ollut lennossa. Ensimmäisellä kaudellaan Nuno johdatti Wolvesin Mestaruussarjan mestariksi ja siten Valioliigaan, jossa joukkue tuli viime kaudella seitsemänneksi.

Sijoitus toi paikan Eurooppa-liigan karsintoihin, jossa edessä oli vielä kuusi peliä ennen lohkopaikan saavuttamista. Tänään, perjantaina, Wolves saa tietää vastustajansa alkulohkoon.

Nuno oli riemuissaan torstain ratkaisevan pelin jälkeen.

– Tämä on fantastista, eikö olekin? Tämä työ alkoi kaksi vuotta sitten Mestaruussarjassa, kaikki tämä rakentaminen ja rakentaminen, kommentoi Nuno FourFourTwon mukaan.

– Se on fantastista, mitä jätkät ovat tehneet. Meillä on pieni joukkue, tämä on todella tärkeää meille. Tämä on massiivista. Massiivista.

– Istumme alas ja katsomme lohkoarvonnan, ja siitä tulee nautinnollista kaikille Wolvesin kannattajille.