Liverpool kohtaa tiistana klo 19.55 Suomen aikaa Mestarien liigassa Belgradin Punaisen Tähden. Serbialaisyleisö on tunnetusti intohimoista – joskus hyvän maun rajat ylittäenkin – ja edessä oleva vastaanotto vaikutti myös Liverpoolin kokoonpanovalintaan.

Manageri Jürgen Klopp päätti jättää kosovolaistaustaisen Xherdan Shaqirin Belgradin-reissulta kotiin. Syyt eivät olleet pelillisiä.

– Menemme fantastiseen Belgradin kaupunkiin jalkapallojoukkueena pelaamaan jalkapalloa, Klopp sanoi Liverpoolin kotisivuilla Sky Sportsin mukaan.

– Olemme lukeneet ja kuulleet spekulaatioita siitä, millaisen vastaanoton Shaq saisi. Vaikka meillä ei ole mitään käsitystä siitä, mitä tulisi tapahtumaan, haluamme keskittyä sataprosenttisesti jalkapalloon, emmekä joutua ajattelemaan mitään muuta.

– Me olemme Liverpool FC, iso seura, mutta mitään muuta viestiä meillä ei ole. Meillä ei missään tapauksessa ole mitään poliittista viestiä.

– Haluamme olla kunnioittavia ja haluamme välttää kaikkia häiriötekijöitä, jotka voisivat viedä huomion pois jalkapallosta. Siitä syystä Shaq ei ole mukana. Hän hyväksyy ja ymmärtää sen. Shaq on meidän pelaajamme, rakastamme häntä, ja hän tulee pelaamaan meillä vielä monta kertaa. Hän ei vain pelaa tiistaina, Klopp lisää.

Shaqiri ja Arsenalin Granit Xhaka tuulettivat kesän MM-kisoissa maajoukkueensa Sveitsin maalia Serbiaa vastaan tekemällä käsillään Albanian nationalistisena pidetyn kotkasymbolin. FIFA langetti kaksikolle provokatiivisena pidetystä eleestä sakot. Serbia ei ole tunnustanut Kosovon itsenäisyyttä.

27-vuotias Shaqiri ilmoitti itse aiemmin, ettei ole huolissaan Serbiaan matkustamisesta.

Liverpoolin kokoonpanosta on sivussa myös reisivammaansa yhä paranteleva Jordan Henderson.