Valioliigalauantai on tällä viikolla poikkeuksellisen hiljainen sarjan osittaisen talvitauon vuoksi. Perinteistä kello viiden ottelua ei pelata, mutta iltapäivästä löytyy sentään yksi ottelu lievittämään talvitauon tuskaa.

– Mitäköhän tässä tekisi viiden maissa lauantaina, hieman on outo tilanne, selostaja Ville Kuusinen pyörittelee Valioliiga.comille.

– Championship ja alasarjat toki pyörivät normaalisti, joten rohkeasti vaan seikkailemaan muille sarjatasoille, kun kello lyö viisi, Kuusinen vinkkaa.

Valioliigan lauantaissa on kaikesta huolimatta tarjolla kaksi peliä, klo 14.30 alkava Everton-Crystal Palace sekä klo 19.30 pelattava Brighton-Watford.

Kuusisen mukaan lauantain ensimmäiseen otteluun lähdetään joukkueiden kannalta päinvastaisista lähtökohdista.

– Everton ei ole hävinnyt neljään viimeiseen otteluun, kokonaissaldona kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Crystal Palacella on asiat hieman toisin, kuusi viimeistä ottelua voitotta ja pari turpakeikkaa takana, Kuusinen tietää.

Kuusinen uskoo Evertoniin Goodison Parkilla, mutta jättää Roy Hodgsonin ryhmälle ainakin takaoven auki.

– Pitää kuitenkin muistaa, että Palace on venynyt tämän vuoden puolella tasapeleihin Manchester Cityä ja Arsenalia vastaan, ehkäpä nämä tulokset kuvastavat sitä, että Palacelta voi odottaa melkein mitä tahansa.

– Vaikka viimeiset kaksi kohtaamista seurojen välillä ovat päättyneet maalittomina, uskon, että Yerry Minan orastava herääminen odotetuksi maalintekijäksi saa jatkoa. Ehkäpä Mina on vihdoinkin löytänyt jyvän, ja tulee tekemään ainakin yhden osuman, Ville Kuusinen uskoo.

Everton-Crystal Palace lauantaina 8.2. klo 14.30 Viasatin jalkapallokanavalla sekä Viaplayssa.