Zlatan Ibrahimovic myöntää uransa pahimman loukkaantumisen vaikutuksen Man Unitedissa – ”Olin särkymätön”

© Kuva: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic myöntää, ettei hän pystynyt antamaan enää täyttä panostaan Manchester Unitedissa polvivammasta toivuttuaan. 37-vuotias ruotsalaishyökkääjä sai keväällä 2017 Eurooppa-liigassa vakavan vamman, joka piti hänet puoli vuotta sivussa tositoimista.

Loukkaantuminen oli ensimmäinen isompi Zlatanin pitkällä uralla.

– Kun se tapahtui, en ymmärtänyt mitä kävin läpi. Minulla ei ollut ollut koskaan vakavaa loukkaantumista. Olin kuin Teräsmies. Olin särkymätön, eikä kukaan pystynyt rikkomaan minua. Vain Zlatan voi vammauttaa Zlatania, ruotsalainen kertoo BBC:n haastattelussa.

– Kun minut loukkaantumisen jälkeen valittiin takaisin kokoonpanoon, sanoin José Mourinholle, etten halua tuottaa pettymystä hänelle tai joukkuetovereilleni. Heillä oli Zlatan ennen loukkaantumista ja Zlatan loukkantumisen jälkeen. En pystynyt antamaan sitä Zlatania, johon he olivat tottuneet.

– En tuntenut olevani toisena United-vuonnani valmis. Tunsin oloni erilaiseksi. Aloitin nollasta ja minun täytyi opettaa polveani pelaamaan uudestaan jalkapalloa. Kun itseluottamukseni kasvoi, tarvitsin uuden ympäristön tunteakseni oloni mukavaksi.

Zlatan pelasi Unitedissa puolitoista vuotta vuosina 2016-2018. Ensimmäisellä kaudella maaleja syntyi 17 Valioliigassa.