José Mourinho nimettiin Tottenhamin uudeksi päävalmentajaksi keskiviikkona. Nyt jo puhutaan todella nimekkäästä pelaajahankinnasta.

The Telegraph -lehti kertoo, että Mourinho pohtii vakavissaan Zlatan Ibrahimovicin hankkimista. 38-vuotias hyökkääjä on tällä hetkellä vapaa agentti.

Mourinho ja Zlatan ovat toisilleen hyvinkin tuttuja. Mourinho hankki ruotsalaisen Manchester Unitediin kesällä 2016 – tuolloinkin vapaana agenttina. Ibrahimovic iski melko mukavat tehot, mutta loppukaudesta tullut polvivamma pilasi loppukauden ja seuraavan sesongin. Keväällä 2018 mies siirtyi LA Galaxyyn ilmaiseksi.

Vaikka Ibrahimovicin United-reissu meni osin pipariksi, hänen suhteensa Mourinhoon on pysynyt vahvana.

Manchester United on jo hylännyt ajatuksen Ibrahimovicin paluusta. Telegraphin tietojen mukaan hyökkääjän agentti Mino Raiola on ollut yhteydessä useampaan italialaisseuraan, joista AC Milan on toistaiseksi ollut vahvimmin kiinni Ibrahimovicin hankkimisessa. Milan-neuvotteluissa ongelmana on kuitenkin ollut Zlatanin palkkavaatimus.

[readmore from=Tottenham]

Tässä vaiheessa ei tiedetä, onko tiukasta palkkakurista tunnettu Tottenhamkaan valmis tarjoamaan Zlatanille sitä, mitä mies pyytää.

Tottenhamissa Ibrahimovicin olisi myös tyydyttävä selkeään penkkimiehen rooliin. Harry Kane on avauksen numero ysi, ja Zlatanille olisi tarjolla pelkkä tsempparin ja varamiehen rooli, ellei sitten Mourinho haluaisi peluuttaa kahta selkeää keskushyökkääjää.