Chelsean entinen manageri Antonio Conte on paljastanut, että hän yritti hankkia ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovićin lontoolaisseuraan.

Ruotsalaiskärki Ibrahimovićia, 38, huhuttiin takaisin Valioliigaan viime kuukausina, mutta huhut tulivat päätökseen, kun hän teki vuodenvaihteessa sopimuksen entisen seuransa, italialaisen AC Milanin kanssa.

Ibrahimović pelasi Englannissa vuosina 2016-18 edustaen Manchester Unitedia kahteen otteeseen.

Italialaisvalmentaja Conte valmensi samaan aikaan Chelseaa ja yritti houkutella Ibrahimovićia Lontooseen, mutta ruotsalaistähti ei lämmennyt ajatukselle. Nykyään Conte valmentaa kotimaassaan Internazionalea, AC Milanin paikallisvastustajaa.

– Toivotan Ibrahimovićin tervetulleeksi takaisin, hän on mahtava mestari. Hän tietää hyvin, että yritin taivutella hänet siirtymään Chelseaan, mutta hän toipui silloin loukkaantumisesta, eikä hän lopulta halunnut hyväksyä tarjousta, kommentoi Conte Sky Sportsin mukaan.

– Hän on ihminen, jota kunnioitan paljon. Uskon, että hän voi tuoda AC Milanille paljon.

Conte tarkoittanee kesää 2017, jolloin Ibrahimović toipui polvivammastaan. Ruotsalaishyökkääjä oli tuolloin hetken ilman sopimusta, mutta hän teki lopulta uuden diilin Manchester Unitediin, jonka riveissä hän pelasi jo polven loukatessaan.

Ibrahimović on seurajoukkueurallaan pelannut 742 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 456 maalia ja syöttänyt 173. Ruotsin A-maajoukkueessa hän pelasi 116 ottelua ja teki 62 maalia.