Yksi puoliaika harjoituskauden ottelussa riitti Everton-manageri Ronald Koemanille siihen näkemykseen, ettei hyökkääjä Oumar Niasselle ole käyttöä joukkueessa. Niasselta vietiin pelinumero ja hänet ohjattiin harjoittelemaan reservijoukkueen kanssa.

26-vuotias senegalilainen siirtyi Evertoniin vasta helmikuussa, jolloin hänet ostettiin 15 miljoonan euron siirtokorvauksella Lokomotiv Moskovasta. Tuolloin joukkuetta valmensi Koemanin edeltäjä, espanjalainen Roberto Martínez. Siirtymisestä Valioliigaan muodostui Niasselle lopulta painajainen.

– Olen reservijoukkueen pukuhuoneessa, eikä minulla ole edes pukukaappia. Muilla pelaajilla on paikka, johon laittaa varusteet, mutta minulla ei. Laitan laukun maahan, harjoittelen, laitan kaiken autooni ja ajan kotiin, Niasse kertoi The Guardianin haastattelussa.

Niassen vastuu jäi jo Martínezin aikakaudella vähäiseksi. Hyökkääjä oli käynyt ranneoperaatiossa, ja mies ei päässyt Martínezin suosioon. Koemanin saapuessa asiat ajautuivat vieläkin huonompaan suuntaan.

– Se on surullista, erittäin surullista. En mielestäni ansaitse tätä. Voin pitää pääni ylhäällä ja taistella muuttaakseni asiat. En ole tekemässä draamaa tästä, Niasse muotoili.

Niasse sai näyttää osaamistaan harjoituskauden ottelussa, joka oli Evertonin ensimmäinen ottelu Koemanin alaisuudessa. Hyökkääjän mukaan hän ei pelannut huonosti, mutta kahta päivää myöhemmin kävi kutsu managerin toimistoon.

– ”Sinun täytyy lähteä”, Koeman sanoi minulle. En voinut ymmärtää miten päätös tehtiin 45 minuutin perusteella, Niasse jatkoi.

– En pyytänyt Koemania selittämään syitä. Ajattelin, vaikka kysyisin syitä, en koskaan ymmärtäisi. 45 minuutin perusteella ei voi sanoa: ”Et ole hyvä”.

Niasse ei kuitenkaan kanna kaunaa Koemanille. Hyökkääjä keskittyy jatkossa ainoastaan työntekoon, ja uskoo että asiat voivat muuttua.

– Koeman haluaa parasta. Jos minä voin olla parasta kahden kuukauden päästä, hän peluuttaa minua. Hänellä ei ole ongelmia kanssani, eikä minulla ole ongelmaa hänen kanssa. Minua isommilla pelaajilla on myös ollut tällainen ongelma. Kuinka monta kertaa Real Madrid sanoi, ettei tarvitse Lassana Diarraa, ja kuka olikaan pelaamassa kauden päätteeksi?

Niasse on Evertonin seurahistorian kolmanneksi kallein hankinta Romelu Lukakun ja Marouane Fellainin jälkeen.