Valioliigan tammikuun siirtoikkunan yksi mielenkiintoisimmista kaupoista oli Philippe Coutinhon siirto Aston Villaan. Pohjakuva: Getty Images.

Siirtoikkuna

Tällä sivulla seurataan herkeämättä Valioliigan siirtomarkkinoita. LIVE-seurannassa kaikki siirtoikkunan siirrot, huhut ja tapahtumat.

Näytä sisällysluettelo

LIVE-seuranta

Sunnuntai 22.5.

Tottenham haluaa hankkia Southamptonin maalivahdin Fraser Forsterin kirittämään ykköstorjujaansa Hugo Lloris’ta ensi kaudeksi. LUE LISÄÄ! (Athletic)

Porto saattaa yrittää hankkia laitapuolustaja Alex Tellesin takaisin Manchester Unitedista. Telles, 29, siirtyi Portugalin suurseurasta Unitediin toissa vuonna, mutta hänen odotetaan lähtevän Manchesteristä uuden managerin Erik ten Hagin tulon myötä. (Correio da Manha)

Siirtohuhut-West-Ham-United

West Ham on aloittanut neuvottelut Watfordin hyökkääjän Emmanuel Dennisin kanssa. Nigerialaiskärki on iskenyt tällä kaudella Hornetsille kymmenen ja osumaa ja antanut päälle kuusi maalisyöttöä. Dennis, 24, edustajineen etsii hänelle uutta seuraa Watfordin putoamisen varmistuttua. (Football Insider)

siirtohuhut-gunners

Benfica on kiinnostunut Arsenalin maalivahdista Bernd Lenosta. Portugalin suurseura palkkasi juuri Lenon, 30, entisen valmentajan Roger Schmidtin uudeksi käskyttäjäkseen. Arsenal halunnee luopua saksalaistorjujasta ennen kuin hänen sopimuksensa päättyy ensi kauden jälkeen. (Correio da Manha)

Näytä lauantai 21.5.
Näytä perjantai 20.5.
Näytä torstai 19.5.
Näytä Keskiviikko 18.5.
Näytä tiistai 17.5.
Näytä maanantai 16.5.

Siirtouutiset

Tottenham haluaa Englannin maajoukkuetorjujasta uuden kakkosvahtinsa

Tottenham haluaa hankkia Southamptonin maalivahdin Fraser Forsterin kirittämään ykköstorjujaansa Hugo Lloris'ta ensi kaudeksi, kertoo Athletic. Englannin A-maajoukkueessa kuudesti esiintyneen Forsterin, 34, ja Southamptonin sopimus päättyy...

Aston Villalla suuria suunnitelmia siirtoikkunaan – Steven Gerrardilla iso rooli päätöksenteossa

Aston Villalla ja sen päävalmentajalla Steven Gerrardilla on isoja suunnitelmia alkavan kesän siirtoikkunaan, kertoo Telegraph. Villan odotetaan olevan yksi Valioliigan aktiivisimmista seuroista siirtomarkkinoilla, ja Telegraphin...

Lähde: Paul Pogba jättää Valioliigan taakseen – palaa Italiaan

Paul Pogba on jo todennäköisesti pelannut viimeisen ottelunsa Manchester Unitedissa. Joukkue pelaa sunnuntaina kauden viimeisen ottelunsa, kun se kohtaa vieraskentällä Crystal Palacen, mutta Pogbaa tuskin nähdään...

Siirtoikkuna-analyysit

Kesän siirtoikkuna on auki. Tässä osiossa linkkaamme joukkue-ennakoiden siirtoikkuna-analyyseihin kesän siirtoikkunasta. Ennakot julkaistiin ennen kauden avauskierrosta. Pääset siirtoikkuna-analyyseihin otsikkoa painamalla tai tekstin lopussa olevasta linkistä.

Infopaketti siirtoikkunasta

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.

Milloin siirtoikkuna on auki?

Valioliigan tammikuun siirtoikkuna oli auki tammikuun ajan. Seuraava siirtoikkuna aukeaa kesällä. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Milloin siirtoikkuna on muualla auki?

Kesän siirtoikkunasta tulossa lisätietoa myöhemmin.

Siirtohuhut

Siirtohuhut ovat iso osa huippujalkapalloa, niin hyvässä kuin pahassa. Siirtohuhut tuovat päivittäiseen jalkapallon seuraamiseen mielenkiintoa, mutta toisaalta huhujen todennäköisyyttä on ajoittain hankala arvioida.

Siirtohuhuihin kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella. Jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa pyrkivät aina uutisoimaan ensimmäisenä, kun tietoa saadaan. Toimittajien lähteiden luotettavuus vaihtelee kuitenkin suuresti. Lisäksi toimittajien lähteillä voi olla omia tarkoitusperiään, kun tietoja kerrotaan toimittajalle. Esimerkiksi pelaajien agentit saattavat nostattaa siirtohuhuja parantaakseen asiakkaansa (pelaajan) sopimusta.

On myös hyvä muistaa, ettei joillain median toimijoilla voi olla uutisoinnillaan myös erityisiä tarkoitusperiä. Esimerkiksi Espanjassa mediat jakautuvat melko vahvasti Madridin ja Barcelonan leireihin. Esimerkiksi Sport-lehti on usein varsin hyvin perillä FC Barcelonan asioista, mutta ei niinkään Real Madridin asioista. Toisaalta esimerkiksi Marca-lehti tietää hyvin Real Madridista, mutta vähemmän Barcelonasta.

Medioissa on eroja myös Englannissa. Tabloidi-lehdet kirjoittavat päivittäin siirtohuhuja, joiden osumatarkkuus ei ole ollut kovinkaan suuri. Se ei silti tarkoita, etteikö uutisissa voisi olla osa myös totta. Valioliiga.com ei käytä lähteinään tabloidi-lehtiä siirtohuhu-uutisissa, mutta tälle sivulle kokoamme huhuja kaikista lähteistä.

Siirtohuhut, oli niistä mitä mieltä tahansa, kiinnostaa paljon. Se on myös yksi jalkapallon suola. Huhut nostavat spekulaatioita ja jalkapallon seuraajat rakastavat spekuloida. Siksi myös siirtohuhujen nostaminen on aiheellista.

Lähteet
Transfermarkt
Premier League Transfers
FIFA TMS
Wikipedia

FAQ - usein kysytyt kysymykset

Milloin Valioliigan siirtoikkuna on auki?

Siirtoikkuna aukea taas kesällä 2022. Tarkemmat ajankohdat tulossa myöhemmin.

Milloin siirtoikkuna on auki muissa maissa?

Espanjassa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa siirtoikkuna aukeaa taas kesällä.

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.