Valioliigan siirtomarkkinoiden live-seuranta: Siirtohuhut, siirrot ja sopimukset. Pohjakuva: Getty Images.

Siirtoikkuna

Tällä sivulla seurataan herkeämättä Valioliigan siirtomarkkinoita. LIVE-seurannassa kaikki siirtoikkunan siirrot, huhut ja tapahtumat.

Näytä sisällysluettelo

LIVE-seuranta

Keskiviikko 1.12.

siirtohuhut-gunnersMikel Artetan mukaan Arsenal aikoo olla ”erittäin valppaana” tammikuun siirtoikkunassa. Arsenal-manageri kuitenkin muistuttaa, että mitään ”isoja asioita” ole luvassa. LUE LISÄÄ!

Manchester Unitedin tuore manageri Ralf Rangnick on kiinnostunut Chelsea-hyökkääjä Timo Wernerin hankinnasta. Kaksikko työskenteli yhdessä aiemmin RB Leipzigissä. (Sport Bild)

Näytä tiistai 30.11.
Näytä maanantai 29.11.
Näytä sunnuntai 28.11.
Näytä lauantai 27.11.
Näytä perjantai 26.11.
Näytä torstai 25.11.
Näytä keskiviikko 24.11.

Siirtouutiset

Huhut vievät ”Kolumbian Cristiano Ronaldoa” Liverpooliin

FC Porton kolumbialaispelaaja Luis Díazia viedään siirtohuhuissa Liverpooliin. Pelityyliltään ja ominaisuuksiltaan 24-vuotiasta Díazia on verrattu Cristiano Ronaldoon. Kolumbialainen on tuulennopea, vasemmalla laidalla parhaiten viihtyvä pelaaja,...

Tässäkö Ralf Rangnickin ensimmäinen hankinta Man Unitediin?

Ralf Rangnick toimii Manchester Unitedin managerina kuluvan kauden loppuun saakka. Reilun puolen vuoden valmennuspestinsä jälkeen hän ryhtyy seurassa muihin hommiin kaksivuotisella sopimuksella. Virallista: Ralf...

Virallista: Ralf Rangnick Manchester Unitediin julkistettiin

Manchester United julkisti saksalaisen Ralf Rangnickin seuran uudeksi manageriksi. Hän luotsaa ryhmää kauden loppuun. Sen jälkeen saksalainen siirtyy neuvonantajan tehtäviin organisaation sisällä. - Ralf on...

Siirtoikkuna-analyysit

Kesän siirtoikkuna on auki. Tässä osiossa linkkaamme joukkue-ennakoiden siirtoikkuna-analyyseihin kesän siirtoikkunasta. Ennakot julkaistiin ennen kauden avauskierrosta. Pääset siirtoikkuna-analyyseihin otsikkoa painamalla tai tekstin lopussa olevasta linkistä. 

Infopaketti siirtoikkunasta

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.

Milloin siirtoikkuna on auki?

Valioliigan siirtoikkuna aukesi 8. kesäkuuta 2021, ja ikkuna menee Englannissa kiinni 31. elokuuta. Suomen aikaa ikkuna sulkeutuu Valioliigan osalta 1. syyskuuta kello 01. Valioliiga.com järjestää jälleen 31.8. Deadline Day -seurannan tällä sivulla.

Milloin siirtoikkuna on muualla auki?

Saksassa, Espanjassa ja Ranskassa siirtoikkuna on auki samalla aikataululla kuin Englannissa, eli 9.6.-31.8.2021.

Siirtohuhut

Siirtohuhut ovat iso osa huippujalkapalloa, niin hyvässä kuin pahassa. Siirtohuhut tuovat päivittäiseen jalkapallon seuraamiseen mielenkiintoa, mutta toisaalta huhujen todennäköisyyttä on ajoittain hankala arvioida.

Siirtohuhuihin kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella. Jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa pyrkivät aina uutisoimaan ensimmäisenä, kun tietoa saadaan. Toimittajien lähteiden luotettavuus vaihtelee kuitenkin suuresti. Lisäksi toimittajien lähteillä voi olla omia tarkoitusperiään, kun tietoja kerrotaan toimittajalle. Esimerkiksi pelaajien agentit saattavat nostattaa siirtohuhuja parantaakseen asiakkaansa (pelaajan) sopimusta.

On myös hyvä muistaa, ettei joillain median toimijoilla voi olla uutisoinnillaan myös erityisiä tarkoitusperiä. Esimerkiksi Espanjassa mediat jakautuvat melko vahvasti Madridin ja Barcelonan leireihin. Esimerkiksi Sport-lehti on usein varsin hyvin perillä FC Barcelonan asioista, mutta ei niinkään Real Madridin asioista. Toisaalta esimerkiksi Marca-lehti tietää hyvin Real Madridista, mutta vähemmän Barcelonasta.

Medioissa on eroja myös Englannissa. Tabloidi-lehdet kirjoittavat päivittäin siirtohuhuja, joiden osumatarkkuus ei ole ollut kovinkaan suuri. Se ei silti tarkoita, etteikö uutisissa voisi olla osa myös totta. Valioliiga.com ei käytä lähteinään tabloidi-lehtiä siirtohuhu-uutisissa, mutta tälle sivulle kokoamme huhuja kaikista lähteistä.

Siirtohuhut, oli niistä mitä mieltä tahansa, kiinnostaa paljon. Se on myös yksi jalkapallon suola. Huhut nostavat spekulaatioita ja jalkapallon seuraajat rakastavat spekuloida. Siksi myös siirtohuhujen nostaminen on aiheellista.

Lähteet
Transfermarkt
Premier League Transfers
FIFA TMS
Wikipedia

FAQ - usein kysytyt kysymykset

Milloin Valioliigan siirtoikkuna on auki?

Valioliigan siirtoikkuna on auki 9.6.–31.8.2021. Ikkuna sulkeutuu Suomen aikaa 1.9. kello 01.

Milloin siirtoikkuna on auki muissa maissa?

Espanjassa, Saksassa ja Ranskassa siirtoikkuna on auki samalla tavalla kuin Valioliigassa, eli 9.6.–31.8.

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.