Valioliigan siirtoikkuna. Mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu? Pohjakuva: Getty Images.

Siirtoikkuna

Tällä sivulla seurataan herkeämättä Valioliigan siirtomarkkinoita. LIVE-seurannassa esiin nostetaan päivittäin tuoreimpia siirtohuhuja, uusia jatkosopimuksia sekä siirtoja. Lisäksi löydät tältä sivulta TOP6-joukkueiden siirtoikkuna-analyysit tammikuun siirtoikkunasta.

Näytä sisällysluettelo

LIVE-seuranta

Maanantai 21.6.

Saksalaisseura Borussia Dortmund on ilmoittanut Manchester Unitedille ”ota tai jätä” -hengessä, että Unitedin on maksettava Englannin maajoukkuemies Jadon Sanchosta 77 miljoonaa puntaa ja lisämaksuja tietyistä klausuuleista. Muutoin kauppa ei toteudu. (talkSPORT)

Manchester United suunnittelee tekevänsä keskikenttämies Paul Pogbasta, 28, Valioliigan parhaiten palkitun pelaajan. Uusi sopimus olisi viisivuotinen ja toisi ranskalaiselle peräti 400 000 punnan viikkopalkan. (The Sun) LUE LISÄÄ!

Näytä sunnuntai 20.6.
Näytä lauantai 19.6.
Näytä perjantai 18.6.
Näytä torstai 17.6.
Näytä keskiviikko 16.6.
Näytä tiistai 15.6.
Näytä maanantai 14.6.
Näytä sunnuntai 13.6.
Näytä lauantai 12.6.

Siirtouutiset

SEURAA Valioliiga.comia Instagramissa!
Kaikki Valioliigasta myös Instagramin puolella. Ota Valioliiga.comin Instagram-tili seurantaan, etkä missaa hetkeäkään Valioliigasta.
OTA SEURANTAAN!

Lähde: Aston Villan suomalaislupaus Bayern Münchenin tähtäimessä

Aston Villan suomalainen maalivahtilupaus Viljami Sinisalo on herättänyt kiinnostusta Euroopan suurseura Bayern Münchenissä, kertoo brittilehti Daily Star. 19-vuotias on saman lähteen mukaan myös RB Leipzigin...

Lehti: Glen Kamara on Valioliigan nousijajoukkueen hankintalistalla

Valioliigaan ensi kaudeksi nouseva Watford on kiinnostunut Huuhkajien ja Rangersin keskikenttäpelaajasta Glen Kamarasta, kertoo Daily Mail. Kamara, 25, kuului tällä kaudella johtaviin pelaajiin, kun Rangers...

Sky: Manchester United korotti tarjoustaan Jadon Sanchosta – riittääkö vieläkään?

Manchester United jatkaa ponnistelujaan Englannin maajoukkuelaituri Jadon Sanchon hankkimiseksi. Sky Sportsin mukaan seura on tehnyt Manchester Citystä neljä vuotta sitten Borussia Dortmundiin siirtyneestä pelaajasta uuden,...

Siirtoikkuna-analyysit

Tammikuun siirtoikkuna on sulkeutunut. Tässä osiossa linkkaamme TOP6-joukkueiden siirtoikkuna-analyyseihin tammikuun siirtoikkunasta. Pääset siirtoikkuna-analyyseihin otsikkoa painamalla tai tekstin lopussa olevasta linkistä.

Siirtohuhut-liverpool

Siirtoikkuna-analyysi: Liverpool

Liverpool vahvisti rivejään Deadline Dayn viime hetkillä, kun kaksi uutta keskuspuolustajaa tuli sisään. Ovatko Ozan Kabak ja Ben Davies hallitsevan mestarin tasoisia toppareita? Tekikö Liverpool paniikkiostokset vai oliko taustalla tarkempi suunnitelma?
LUE LIVERPOOLIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtoikkuna-analyysi: Tottenham

Tottenham ei tehnyt tammikuussa hankintoja, vaikka tarvetta olisi ollutkin. Siirrot pysähtyivät Dele Alliin. Pystyykö José Mourinho ratkaisemaan Spursin suurimman pelillisen ongelman ilman siirtoja?
LUE TOTTENHAMIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

siirtohuhut-chelsea

Siirtoikkuna-analyysi: Chelsea

Chelsea oli todella aktiivinen viime kesänä, mutta tammikuussa ei suuria siirtoja tapahtunut. Sen sijaan manageri vaihtui, kun Frank Lampard sai potkut ja tilalle tuli Thomas Tuchel. Se on myös vaikuttanut ainakin lyhyellä aikajänteellä Hakim Ziyechin rooliin. Onko hänelle enää käyttöä?
LUE CHELSEAN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Muiden joukkueiden siirtoikkuna-analyysit tulossa myöhemmin.

Infopaketti siirtoikkunasta

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.

Milloin siirtoikkuna on auki?

Valioliigan siirtoikkuna on aukesi 2. tammikuuta 2021, ja ikkuna meni Englannissa kiinni 1. helmikuuta. Suomen aikaa ikkuna sulkeutui Englannissa 2. helmikuuta kello 01.

Seuraava siirtoikkuna aukeaa kesällä. Lisätietoja kesän siirtoikkunasta tulossa myöhemmin.

Milloin siirtoikkuna on muualla auki?

Saksassa ja Ranskassa siirtoikkuna oli auki samalla aikataululla kuin Englannissa, eli 2.1.-1.2.2021. Espanjassa, Italiassa, Portugalissa ja esimerkiksi Hollannissa siirtoikkuna aukesi 4. tammikuuta, mutta ikkuna meni yhtä lailla kiinni 1. helmikuuta.

Siirtohuhut

Siirtohuhut ovat iso osa huippujalkapalloa, niin hyvässä kuin pahassa. Siirtohuhut tuovat päivittäiseen jalkapallon seuraamiseen mielenkiintoa, mutta toisaalta huhujen todennäköisyyttä on ajoittain hankala arvioida.

Siirtohuhuihin kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella. Jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa pyrkivät aina uutisoimaan ensimmäisenä, kun tietoa saadaan. Toimittajien lähteiden luotettavuus vaihtelee kuitenkin suuresti. Lisäksi toimittajien lähteillä voi olla omia tarkoitusperiään, kun tietoja kerrotaan toimittajalle. Esimerkiksi pelaajien agentit saattavat nostattaa siirtohuhuja parantaakseen asiakkaansa (pelaajan) sopimusta.

On myös hyvä muistaa, ettei joillain median toimijoilla voi olla uutisoinnillaan myös erityisiä tarkoitusperiä. Esimerkiksi Espanjassa mediat jakautuvat melko vahvasti Madridin ja Barcelonan leireihin. Esimerkiksi Sport-lehti on usein varsin hyvin perillä FC Barcelonan asioista, mutta ei niinkään Real Madridin asioista. Toisaalta esimerkiksi Marca-lehti tietää hyvin Real Madridista, mutta vähemmän Barcelonasta.

Medioissa on eroja myös Englannissa. Tabloidi-lehdet kirjoittavat päivittäin siirtohuhuja, joiden osumatarkkuus ei ole ollut kovinkaan suuri. Se ei silti tarkoita, etteikö uutisissa voisi olla osa myös totta. Valioliiga.com ei käytä lähteinään tabloidi-lehtiä siirtohuhu-uutisissa, mutta tälle sivulle kokoamme huhuja kaikista lähteistä.

Siirtohuhut, oli niistä mitä mieltä tahansa, kiinnostaa paljon. Se on myös yksi jalkapallon suola. Huhut nostavat spekulaatioita ja jalkapallon seuraajat rakastavat spekuloida. Siksi myös siirtohuhujen nostaminen on aiheellista.

Lähteet
Transfermarkt
Premier League Transfers
FIFA TMS
Wikipedia