Valioliigan siirtomarkkinoiden live-seuranta: Siirtohuhut, siirrot ja sopimukset. Pohjakuva: Getty Images.

Siirtoikkuna

Tällä sivulla seurataan herkeämättä Valioliigan siirtomarkkinoita. LIVE-seurannassa kaikki siirtoikkunan siirrot, huhut ja tapahtumat.

Näytä sisällysluettelo

LIVE-seuranta

Liity Valioliigan kuumimpaan keskusteluryhmään!
Valioliigan siirtomarkkinat käyvät kuumana, ja samaa voi sanoa siirtoihin liittyvästä keskustelusta! Liity Discordissa kuumimpaan keskusteluryhmään Jalkapallon Olohuone, jossa voit spekuloida esimerkiksi Valioliigan siirroista ja siirtohuhuista.

Torstai 16.9.

siirtohuhut-chelsea

Chelsea saattaa olla valmis myymään toppari Antonio Rüdigerin, 28, rahoittaakseen Jules Koundén, 22, hankkimisen Sevillasta. Rüdiger on noussut Thomas Tuchelin miehistön runkopelaajaksi, mutta miehen sopimus on katkolla ensi kesänä. (Football 365)

Leeds on aloittanut jatkosopimusneuvottelut Englannin maajoukkueessa hyviä otteita esittäneen keskikenttäpelaaja Kalvin Phillipsin kanssa. Mies on siirtohuhuissa yhdistetty muun muassa Manchester Cityyn. (Football Insider)

Siirtohuhut-liverpool

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp uskoi seuran saavan kesällä kunnon tarjouksen belgialaiskärki Divock Origista, joka on jäänyt vähälle vastuulle Anfieldilla. ”Ihmiset unohtavat, kuinka hyvä hän on – on yksinkertaisesti vaikeata päästä tähän kokoonpanoon”, saksalainen toteaa. (Express)

Manchester Unitedin pelintekijä Bruno Fernandes, 27, on lähellä viisivuotista jatkosopimusta, joka takaisi hänelle yli 250 000 punnan viikkopalkan. Neuvottelut ovat sujuneet hyvin, ja uusi sopimus saatetaan julkistaa jo lähiaikoina. (The Sun)

Keskiviikko 15.9.
Tiistai 14.9.
Maanantai 13.9.
Sunnuntai 12.9.
Lauantai 11.9.
Perjantai 10.9.
Torstai 9.9.

Siirtouutiset

Brendan Rodgers kommentoi avainpelaajansa mahdollisia lähtöhaluja: ”Siihen ei liity mitään draamaa”

Leicesterin avainpelaajiin kuuluva Youri Tielemans totesi alkuviikosta Sky Sportsille, että hän pitää vaihtoehdot tulevaisuutensa suhteen avoimena. Keskikenttäpelaajan sopimus umpeutuu kesällä 2023, eikä hän ole...

Goal: Real Madrid ja PSG pitävät silmällä Chelsean topparia – sopimus päättyy ensi kesänä

Real Madrid ja Paris Saint-Germain pitävät silmällä Chelsean topparia Antonio Rüdigeriä, joka neuvottelee jatkosopimuksesta lontoolaisseuran kanssa, kertoo Goalin Chelsea-kirjeenvaihtaja Nizaar Kinsella. Rüdigerin, 28, ja Chelsean...

Barcelona teki siirtoikkunan loppusuoralla ”tuhoon tuomitun” tarjouksen Leedsin hyökkääjästä

Barcelona tavoitteli kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä hyökkääjä Rodrigo Morenoa Leedsistä, kertoo The Athletic. Siirtoikkunaa oli jäljellä vain muutamia tunteja, kun Barcelona otti yhteyttä Leedsiin tiedustellakseen...

Siirtoikkuna-analyysit

Kesän siirtoikkuna on auki. Tässä osiossa linkkaamme joukkue-ennakoiden siirtoikkuna-analyyseihin kesän siirtoikkunasta. Ennakot julkaistiin ennen kauden avauskierrosta. Pääset siirtoikkuna-analyyseihin otsikkoa painamalla tai tekstin lopussa olevasta linkistä. 

Infopaketti siirtoikkunasta

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.

Milloin siirtoikkuna on auki?

Valioliigan siirtoikkuna aukesi 8. kesäkuuta 2021, ja ikkuna menee Englannissa kiinni 31. elokuuta. Suomen aikaa ikkuna sulkeutuu Valioliigan osalta 1. syyskuuta kello 01. Valioliiga.com järjestää jälleen 31.8. Deadline Day -seurannan tällä sivulla.

Milloin siirtoikkuna on muualla auki?

Saksassa, Espanjassa ja Ranskassa siirtoikkuna on auki samalla aikataululla kuin Englannissa, eli 9.6.-31.8.2021.

Siirtohuhut

Siirtohuhut ovat iso osa huippujalkapalloa, niin hyvässä kuin pahassa. Siirtohuhut tuovat päivittäiseen jalkapallon seuraamiseen mielenkiintoa, mutta toisaalta huhujen todennäköisyyttä on ajoittain hankala arvioida.

Siirtohuhuihin kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella. Jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa pyrkivät aina uutisoimaan ensimmäisenä, kun tietoa saadaan. Toimittajien lähteiden luotettavuus vaihtelee kuitenkin suuresti. Lisäksi toimittajien lähteillä voi olla omia tarkoitusperiään, kun tietoja kerrotaan toimittajalle. Esimerkiksi pelaajien agentit saattavat nostattaa siirtohuhuja parantaakseen asiakkaansa (pelaajan) sopimusta.

On myös hyvä muistaa, ettei joillain median toimijoilla voi olla uutisoinnillaan myös erityisiä tarkoitusperiä. Esimerkiksi Espanjassa mediat jakautuvat melko vahvasti Madridin ja Barcelonan leireihin. Esimerkiksi Sport-lehti on usein varsin hyvin perillä FC Barcelonan asioista, mutta ei niinkään Real Madridin asioista. Toisaalta esimerkiksi Marca-lehti tietää hyvin Real Madridista, mutta vähemmän Barcelonasta.

Medioissa on eroja myös Englannissa. Tabloidi-lehdet kirjoittavat päivittäin siirtohuhuja, joiden osumatarkkuus ei ole ollut kovinkaan suuri. Se ei silti tarkoita, etteikö uutisissa voisi olla osa myös totta. Valioliiga.com ei käytä lähteinään tabloidi-lehtiä siirtohuhu-uutisissa, mutta tälle sivulle kokoamme huhuja kaikista lähteistä.

Siirtohuhut, oli niistä mitä mieltä tahansa, kiinnostaa paljon. Se on myös yksi jalkapallon suola. Huhut nostavat spekulaatioita ja jalkapallon seuraajat rakastavat spekuloida. Siksi myös siirtohuhujen nostaminen on aiheellista.

Lähteet
Transfermarkt
Premier League Transfers
FIFA TMS
Wikipedia

FAQ - usein kysytyt kysymykset

Milloin Valioliigan siirtoikkuna on auki?

Valioliigan siirtoikkuna on auki 9.6.–31.8.2021. Ikkuna sulkeutuu Suomen aikaa 1.9. kello 01.

Milloin siirtoikkuna on auki muissa maissa?

Espanjassa, Saksassa ja Ranskassa siirtoikkuna on auki samalla tavalla kuin Valioliigassa, eli 9.6.–31.8.

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.