Valioliigan siirtoikkuna. Pohjakuva: Getty Images.

Siirtoikkuna

Siirtoikkuna-sivulta löydät sen, mitä Valioliigan siirtomarkkinoilla tapahtuu. Päivitämme sivulle esimerkiksi siirtohuhuja sekä kaikenlaista siirtomarkkinoihin liittyvää. Löydät sivulta myös TOP6-seurojen siirtoikkuna-analyysit ja paljon muuta. 

Sisällysluettelo

KATSO MYÖS

LIVE-seuranta

SEURAA Valioliiga.comia Instagramissa!
Kaikki Valioliigasta myös Instagramin puolella. Ota Valioliiga.comin Instagram-tili seurantaan, etkä missaa hetkeäkään Valioliigasta.
OTA SEURANTAAN!

Lauantai 19.9.

siirtohuhut-chelsea

VAHVISTUS! Chelsean laitapuolustaja Davide Zappacosta siirtyy täksi kaudeksi lainalle Italian pääsarjaseura Genoaan. LUE LISÄÄ!

VAHVISTUS! Aston Villa on hankkinut laitahyökkääjä Bertrand Traorén ranskalaisesta Lyonista. LUE LISÄÄ!

Siirtohuhut-liverpool

Liverpool tavoittelee Schalken topparia Ozan Kabakia. Schalke on aiemmin vakuutellut, että turkkilaispuolustaja ei ole myytävänä, mutta Liverpool tietää, että Schalke on kipeästi rahan tarpeessa. Sisäpiiritietojen mukaan saksalaisseura saattaa luopua 20-vuotiaasta Kabakista, jos se saa hänestä noin 25 miljoonaa euroa. (Transfermarkt)

Siirtohuhut-leicester

Vähille minuuteille jäänyt laitahyökkääjä Demarai Gray voi halutessaan lähteä peliajan perässä muualle, sanoo joukkueen manageri Brendan Rodgers. Grayn, 24, sopimusta on enää vuosi jäljellä, ja hän pääsi viime kauden Valioliigassa vain kolmesti Kettujen avauskokoonpanoon. (Leicester Mercury)

Sarjanousija Leeds on yhä kiinnostunut Udinesen hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta Rodrigo de Paulista. Monipuolinen argentiinalaistaituri tehtaili viime kaudella Italian Serie A:ssa 34 ottelussa yhteensä seitsemän osumaa ja kuusi maalisyöttöä. De Paul, 26, on vihjaillut halustaan siirtyä Leedsiin, mutta hänen perässään on useita seuroja. (Messaggero Veneto, TEAMtalk)

Manchester City kaavailee hankkivansa Sevillan topparin Jules Koundén vaihtokaupalla, jossa Nicolás Otamendi siirtyisi toiseen suuntaan. Ranskalaispuolustaja Koundé, 21, siirtyi Sevillaan vuosi sitten ja oli viime kaudella yksi La Ligan parhaista pelipaikallaan. (Telegraph)

Manchester United on sopinut Porton laitapuolustajan Alex Tellesin kanssa sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista. Brasilialaispakille on tarjolla viiden vuoden sopimus Old Traffordilla, mutta Unitedin on toimittava nopeasti, sillä myös Paris Saint-Germain on hänen perässään. Telles, 27, on edustanut Portoa neljä vuotta ja esiintynyt kotimaansa A-maajoukkueessa kerran. (RMC Sport, O Jogo)

Näytä perjantai 18.9.

Näytä torstai 17.9.

Näytä keskiviikko 16.9.
Näytä tiistai 15.9.

Näytä maanantai 14.9.

Näytä sunnuntai 13.9.

Siirtoikkuna-analyysit

Tässä osiossa linkkaamme TOP6-joukkueiden siirtoikkuna-analyyseihin. Pääset siirtoikkuna-analyyseihin otsikkoa painamalla tai tekstin lopussa olevasta linkistä.

Siirtohuhut-liverpool

Siirtoikkuna-analyysi: Liverpool

Mestaruuden vihdoin voittanut Liverpool ei lähde rellestämään siirtomarkkinoilla. Mestarijoukkuetta olisi silti tärkeä vahvistaa, koska Liverpool ei voi jäädä lepäämään laakereilleen.
LUE LIVERPOOLIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtoikkuna-analyysi: Manchester City

Manchester City oli tilastoissa ylivoimainen, mutta jäi silti toiseksi. Isoja liikkeitä City ei tarvitse, mutta puolustukseen kaivataan vahvistuksia, mutta keitä? Entä miten David Silva korvataan?
LUE MAN CITYN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtoikkuna-analyysi: Manchester United

Jadon Sancho on Manchester Unitedin hankintalistan kärjessä, mutta mitä muuta on odotettavissa? United tarvitsee vahvistusta toppariosastolle.
LUE MAN UNITEDIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

siirtohuhut-chelseaSiirtoikkuna-analyysi: Chelsea

Ennen kuin siirtoikkuna ehti edes aueta, Chelsea oli jo hankkinut Hakim Ziyechin sekä Timo Wernerin. Lisää on tulossa, sillä Frank Lampard haluaa tosissaan vahvistaa joukkuettaan siirtopannan jälkeen. Mutta mitä Chelsea tarvitsee ja keitä pelaajia saatetaan vielä nähdä?
LUE CHELSEAN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtoikkuna-analyysi: Tottenham

Tottenhamin pitäisi hankkia laatua puolustukseen ja kirittäjä Harry Kanelle, mutta onko kassassa rahaa? Todennäköisintä on, että ainakin keskikentän keskustaa vahvistetaan.
LUE TOTTENHAMIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

siirtohuhut-gunners

Siirtoikkuna-analyysi: Arsenal

Arsenalin kausi päättyi FA Cupin voittoon, mutta sarjassa Tykkimiehet epäonnistuivat. Arsenalin kohdalla kysymyksiä riittää tällä hetkellä enemmän kuin vastauksia. Vahvistuksia tarvitaan. Keitä on sitten tulossa tai mille pelipaikalle olisi kovin tarve saada uusia pelaajia?
LUE ARSENALIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

siirtohuhut-everton Siirtohuhut-Wolves Siirtohuhut-leicester

Siirtoikkuna-analyysi: Everton, Wolves, Leicester

Perinteisten TOP 6 -joukkueiden takana haastajan roolissa ovat Everton, Wolverhampton sekä Leicester. Mitä näiden kolmen joukkueen siirtosuunnitelmiin kuuluu?
LUE SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtouutiset

Oho! Barcelona yritti hankkia Teemu Pukin joukkuekaverin Norwichista

Barcelona yritti hankkia Valioliigasta pudonneen Norwichin laitapuolustajan Max Aaronsin lainalle, kertoo Sky Sports. Skyn tietojen mukaan Aarons, 20, oli jo päässyt henkilökohtaisista ehdoista sopuun katalonialaisjätin...

Chelsean puolustaja siirtyy lainalle kotimaahansa

Chelsean laitapuolustaja Davide Zappacosta siirtyy täksi kaudeksi lainalle Italian pääsarjaseura Genoaan. Italian A-maajoukkueesssa 13 kertaa esiintynyt Zappacosta, 28, vietti jo viime kauden lainalla kotimaassaan AS...

Aston Villa vahvisti odotetun hankinnan – hyökkääjä palaa Ranskan suurseurasta Valioliigaan

Aston Villa on vahvistanut hankkineensa laitahyökkääjä Bertrand Traorén Ranskan suurseurasta Lyonista. Transfermarkt-sivuston mukaan Lyon saa Burkina Fason maajoukkuepelaajasta 18,4 miljoonan euron korvauksen, ja Sky Sports...

Infopaketti siirtoikkunasta

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.

Milloin siirtoikkuna on auki?

Valioliigan tiedotteen mukaan kesän 2020 siirtoikkuna on auki 10 viikon ajan nykyisen sarjakauden päättymisen jälkeen. Siirtoikkuna aukeaa 27. heinäkuuta ja sulkeutuu 5. lokakuuta.

Viides lokakuuta aukeaa myös erillinen siirtoikkuna, jonka aikana Valioliigan seurat voivat suorittaa pelaajasiirtoja vain EFL-seurojen kanssa. Pääsarjatasolla pelaavat joukkueet eivät siis voi enää silloin sopia pelaajakaupoista keskenään. Kyseinen siirtoikkuna sulkeutuu 16. lokakuuta. Sekä lainasiirrot että pysyvät siirrot ovat sallittuja.

Milloin siirtoikkuna on muualla auki?

Espanjassa ja Sakasassa siirtoikkuna aukeaa 1. heinäkuuta. Espanjassa ikkuna sulkeutuu Englannin tavoin 1. syyskuuta, mutta Saksassa ikkuna menee kiinni jo 31. elokuuta. Ranskassa siirtoikkuna on auki saman aikataulun mukaisesti kuin Englannissa, eli 10.6.–1.9. Serie A:n siirtoikkunan aikataulusta tulossa tietoa myöhemmin.

Portugalissa kesän siirtoikkuna on auki 1.7.-22.9. Hollannin, Belgian, Norjan, Tanskan, Venäjän, Tshekin, Turkin, Romanian, Itävallan, Skotlannin ja Sveitsin siirtoikkunat aukeavat myös kesäkuussa, ensimmäiset niistä 9.6. ja viimeiset 21.6. Kiinassa ja Brasiliassa siirtoja saa tehdä heinäkuun ajan.

Meksikossa siirtoikkuna on auki 14.6.–5.9. USA:ssa (MLS) siirtoikkuna on auki 7.7.–5.8. Japanin siirtoikkuna on auki 13.7.–12.8.

Siirtohuhut

Siirtohuhut ovat iso osa huippujalkapalloa, niin hyvässä kuin pahassa. Siirtohuhut tuovat päivittäiseen jalkapallon seuraamiseen mielenkiintoa, mutta toisaalta huhujen todennäköisyyttä on ajoittain hankala arvioida.

Siirtohuhuihin kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella. Jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa pyrkivät aina uutisoimaan ensimmäisenä, kun tietoa saadaan. Toimittajien lähteiden luotettavuus vaihtelee kuitenkin suuresti. Lisäksi toimittajien lähteillä voi olla omia tarkoitusperiään, kun tietoja kerrotaan toimittajalle. Esimerkiksi pelaajien agentit saattavat nostattaa siirtohuhuja parantaakseen asiakkaansa (pelaajan) sopimusta.

On myös hyvä muistaa, ettei joillain median toimijoilla voi olla uutisoinnillaan myös erityisiä tarkoitusperiä. Esimerkiksi Espanjassa mediat jakautuvat melko vahvasti Madridin ja Barcelonan leireihin. Esimerkiksi Sport-lehti on usein varsin hyvin perillä FC Barcelonan asioista, mutta ei niinkään Real Madridin asioista. Toisaalta esimerkiksi Marca-lehti tietää hyvin Real Madridista, mutta vähemmän Barcelonasta.

Medioissa on eroja myös Englannissa. Tabloidi-lehdet kirjoittavat päivittäin siirtohuhuja, joiden osumatarkkuus ei ole ollut kovinkaan suuri. Se ei silti tarkoita, etteikö uutisissa voisi olla osa myös totta. Valioliiga.com ei käytä lähteinään tabloidi-lehtiä siirtohuhu-uutisissa, mutta tälle sivulle kokoamme huhuja kaikista lähteistä.

Siirtohuhut, oli niistä mitä mieltä tahansa, kiinnostaa paljon. Se on myös yksi jalkapallon suola. Huhut nostavat spekulaatioita ja jalkapallon seuraajat rakastavat spekuloida. Siksi myös siirtohuhujen nostaminen on aiheellista.

Lähteet
Transfermarkt
Premier League Transfers
FIFA TMS
Wikipedia