Valioliigan siirtoikkuna. Mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu? Pohjakuva: Getty Images.

Siirtoikkuna

Tällä sivulla seurataan herkeämättä Valioliigan siirtomarkkinoita. LIVE-seurannassa esiin nostetaan päivittäin tuoreimpia siirtohuhuja, uusia jatkosopimuksia sekä siirtoja. Lisäksi löydät tältä sivulta TOP6-joukkueiden siirtoikkuna-analyysit tammikuun siirtoikkunasta.

Näytä sisällysluettelo

LIVE-seuranta

TOTEUTUNEET SIIRROT
Valioliigan kaikki toteutuneet siirrot kootusti. Voit selata siirtoja joukkueittain tai esimerkiksi katsoa kaikki lainasiirrot.
TÄSTÄ LUKEMAAN!

Torstai 15.4.

Liverpool on menettämässä keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldumin kauden päätteeksi ja saattaa korvata tämän 18-vuotiaalla Eduardo Camavingalla, joka ei ole allekirjoittamassa jatkosopimusta ranskalaisseura Rennesin kanssa. (Express)

Siirtohuhut-West-Ham-United

West Ham on kiinnostunut Chelsean 27-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta Ross Barkleysta, joka on tällä hetkellä lainalla Aston Villassa. Villa ei ole halukas kiinnittämään miestä pysyvästi riveihinsä. (TEAMtalk)

Barcelona uskoo sinetöivänsä toppari Eric Garcían siirron vielä huhtikuun aikana. 20-vuotiaan sopimus Manchester Cityn kanssa on umpeutumassa kesällä, ja hän on saanut tarjouksen katalonialaisseuralta. (Sport)

siirtohuhut-gunners

Arsenalin maalivahti Bernd Leno, 29, on valmis ”uuteen seikkailuun”. Hän pitää oven auki mahdollista lähtöä varten, eikä jatkosopimuksesta ole neuvoteltu. Nykyinen pesti on voimassa vuoteen 2023 asti. (The Times)

West Hamin keskikenttäpelaaja Declan Rice, 22, on kiinnostunut siirrosta Manchester Unitediin. Hän esitti Unitedin pelaajille seuraan liittyviä kysymyksiä ollessaan viime kuussa Englannin maajoukkueen mukana. (Manchester Evening News)

Lainalla West Hamissa loisto-otteita esittänyt Manchester Unitedin Jesse Lingard, 28, ei ole vielä päättänyt, missä hän haluaisi pelata ensi kaudella. Jos englantilainen jää Old Traffordille, hän vaatii takuun siitä, että peliminuutteja on tarjolla. (Goal)

Näytä keskiviikko 14.4.
Näytä tiistai 13.4.
Näytä maanantai 12.4.
Näytä sunnuntai 11.4.
Näytä lauantai 10.4.
Näytä perjantai 9.4.
Näytä torstai 8.4.

Siirtouutiset

SEURAA Valioliiga.comia Instagramissa!
Kaikki Valioliigasta myös Instagramin puolella. Ota Valioliiga.comin Instagram-tili seurantaan, etkä missaa hetkeäkään Valioliigasta.
OTA SEURANTAAN!

Lehti: West Hamin avainpelaaja kiinnostunut siirrosta Manchester Unitediin – David Moyes asettanut valtavan hintalapun

West Hamin ja Englannin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Declan Rice, 22, on kiinnostunut siirrosta Manchester Unitediin, uutisoi Manchester Evening News. Lehden tietojen mukaan Rice esitti Unitedin pelaajille...

Lähde: Tottenham ei missään nimessä myy Harry Kanea toiselle Valioliiga-seuralle

Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy ei missään nimessä myy tähtihyökkääjä Harry Kanea yhdellekään toiselle Valioliiga-seuralle, kertoo The Athletic. Uutisoimme viime viikonloppuna Athleticin tietojen pohjalta, että Kane,...

Fabrizio Romano: Manchester City hankki Neymariin verratun brassilupauksen – siirtyy seuraan ensi vuonna

Siirtoguru Fabrizio Romanon mukaan brassilupaus Kaykyn, 17, siirto Manchester Cityyn on saanut sinettinsä. Etelä-Amerikan yhtenä lupaavimmista pelaajista pidetty, ja muun muassa Neymariin verrattu Kayky tulee...

Siirtoikkuna-analyysit

Tammikuun siirtoikkuna on sulkeutunut. Tässä osiossa linkkaamme TOP6-joukkueiden siirtoikkuna-analyyseihin tammikuun siirtoikkunasta. Pääset siirtoikkuna-analyyseihin otsikkoa painamalla tai tekstin lopussa olevasta linkistä.

Siirtohuhut-liverpool

Siirtoikkuna-analyysi: Liverpool

Liverpool vahvisti rivejään Deadline Dayn viime hetkillä, kun kaksi uutta keskuspuolustajaa tuli sisään. Ovatko Ozan Kabak ja Ben Davies hallitsevan mestarin tasoisia toppareita? Tekikö Liverpool paniikkiostokset vai oliko taustalla tarkempi suunnitelma?
LUE LIVERPOOLIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtoikkuna-analyysi: Tottenham

Tottenham ei tehnyt tammikuussa hankintoja, vaikka tarvetta olisi ollutkin. Siirrot pysähtyivät Dele Alliin. Pystyykö José Mourinho ratkaisemaan Spursin suurimman pelillisen ongelman ilman siirtoja?
LUE TOTTENHAMIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

siirtohuhut-chelsea

Siirtoikkuna-analyysi: Chelsea

Chelsea oli todella aktiivinen viime kesänä, mutta tammikuussa ei suuria siirtoja tapahtunut. Sen sijaan manageri vaihtui, kun Frank Lampard sai potkut ja tilalle tuli Thomas Tuchel. Se on myös vaikuttanut ainakin lyhyellä aikajänteellä Hakim Ziyechin rooliin. Onko hänelle enää käyttöä?
LUE CHELSEAN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Muiden joukkueiden siirtoikkuna-analyysit tulossa myöhemmin.

Infopaketti siirtoikkunasta

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.

Milloin siirtoikkuna on auki?

Valioliigan siirtoikkuna on aukesi 2. tammikuuta 2021, ja ikkuna meni Englannissa kiinni 1. helmikuuta. Suomen aikaa ikkuna sulkeutui Englannissa 2. helmikuuta kello 01.

Seuraava siirtoikkuna aukeaa kesällä. Lisätietoja kesän siirtoikkunasta tulossa myöhemmin.

Milloin siirtoikkuna on muualla auki?

Saksassa ja Ranskassa siirtoikkuna oli auki samalla aikataululla kuin Englannissa, eli 2.1.-1.2.2021. Espanjassa, Italiassa, Portugalissa ja esimerkiksi Hollannissa siirtoikkuna aukesi 4. tammikuuta, mutta ikkuna meni yhtä lailla kiinni 1. helmikuuta.

Siirtohuhut

Siirtohuhut ovat iso osa huippujalkapalloa, niin hyvässä kuin pahassa. Siirtohuhut tuovat päivittäiseen jalkapallon seuraamiseen mielenkiintoa, mutta toisaalta huhujen todennäköisyyttä on ajoittain hankala arvioida.

Siirtohuhuihin kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella. Jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa pyrkivät aina uutisoimaan ensimmäisenä, kun tietoa saadaan. Toimittajien lähteiden luotettavuus vaihtelee kuitenkin suuresti. Lisäksi toimittajien lähteillä voi olla omia tarkoitusperiään, kun tietoja kerrotaan toimittajalle. Esimerkiksi pelaajien agentit saattavat nostattaa siirtohuhuja parantaakseen asiakkaansa (pelaajan) sopimusta.

On myös hyvä muistaa, ettei joillain median toimijoilla voi olla uutisoinnillaan myös erityisiä tarkoitusperiä. Esimerkiksi Espanjassa mediat jakautuvat melko vahvasti Madridin ja Barcelonan leireihin. Esimerkiksi Sport-lehti on usein varsin hyvin perillä FC Barcelonan asioista, mutta ei niinkään Real Madridin asioista. Toisaalta esimerkiksi Marca-lehti tietää hyvin Real Madridista, mutta vähemmän Barcelonasta.

Medioissa on eroja myös Englannissa. Tabloidi-lehdet kirjoittavat päivittäin siirtohuhuja, joiden osumatarkkuus ei ole ollut kovinkaan suuri. Se ei silti tarkoita, etteikö uutisissa voisi olla osa myös totta. Valioliiga.com ei käytä lähteinään tabloidi-lehtiä siirtohuhu-uutisissa, mutta tälle sivulle kokoamme huhuja kaikista lähteistä.

Siirtohuhut, oli niistä mitä mieltä tahansa, kiinnostaa paljon. Se on myös yksi jalkapallon suola. Huhut nostavat spekulaatioita ja jalkapallon seuraajat rakastavat spekuloida. Siksi myös siirtohuhujen nostaminen on aiheellista.

Lähteet
Transfermarkt
Premier League Transfers
FIFA TMS
Wikipedia