Valioliigan siirtoikkuna. Mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu? Pohjakuva: Getty Images.

Siirtoikkuna

Tällä sivulla seurataan herkeämättä Valioliigan siirtomarkkinoita. LIVE-seurannassa esiin nostetaan päivittäin tuoreimpia siirtohuhuja, uusia jatkosopimuksia sekä siirtoja. Lisäksi löydät tältä sivulta TOP6-joukkueiden siirtoikkuna-analyysit tammikuun siirtoikkunasta.

Näytä sisällysluettelo

LIVE-seuranta

TOTEUTUNEET SIIRROT
Valioliigan kaikki toteutuneet siirrot kootusti. Voit selata siirtoja joukkueittain tai esimerkiksi katsoa kaikki lainasiirrot.
TÄSTÄ LUKEMAAN!

Maanantai 1.3.

Manchester City haluaa Atalantan laitapuolustaja Robin Gosensin riveihinsä. 26-vuotias saksalainen olisi jotakuinkin suora korvaaja Oleksandr Zinchenkolle, josta City taas on tiettävästi valmis luopumaan seuraavassa siirtoikkunassa. Gosensin sopimus bergamolaisten kanssa jatkuu kesään 2022, Zinchenkon vastaava Etihadilla puolestaan päättyy kesällä 2024. (Tuttomercato)

Tottenham Hotspur on liittynyt niiden seurojen joukkoon, jotka ovat kiinnostuneita Real Madrid -hyökkääjä Lucas Vázquezin kiinnittämisestä. 29-vuotiaan sopimus päättyy ensi kesänä, ja mikäli tämä jää vapaaksi agentiksi, on ottajia riittämässä. Tottenhamin on toki tehtävä päätöksiä myös nykyisen Real-lainansa, Gareth Balen suhteen. (Star)

Valioliigaan jo pitkään huhuiltu Napoli-toppari Kalidou Koulibaly saattaa tehdä siirtomarkkinoiden isoimmille timanteille tyypillisen liikkeen, ja siirtyä Bundesliigaan. Bayern München on tehnyt senegalilaisesta 45 miljoonan euron tarjouksen. (Tuttomercato)

siirtohuhut-chelseaAC Milan on kiinnostunut hankkimaan Chelseasta lainatun Fikayo Tomorin pysyvästi itselleen kuluvan kauden jälkeen. Italialaisseuran tekninen johtaja Paolo Maldini haluaa kuitenkin neuvotella uudelleen 23-vuotiaan topparin ”hyvin korkeasta” 30 miljoonan euron osto-optiosta. LUE LISÄÄ! (Sky Italia)

Tammikuussa 2019 Manchester United oli tiettävästi päässyt sopuun Erling Braut Hålandin 3 miljoonan punnan siirrosta Moldesta Old Traffordille. Käsittämätön väärinymmärrys ajoi kaupan kuitenkin karille ja RB Salzburg osti lupaavan norjalaishyökkääjän itselleen. LUE LISÄÄ! (Mirror)

siirtohuhut-gunnersArsenalin manageri Mikel Arteta on yksi ehdokas Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi, mikäli seuran uudeksi presidentiksi valitaan Joan Laporta. (Mirror)

Näytä sunnuntai 28.2.

Näytä lauantai 27.2.
Näytä perjantai 26.2.
Näytä torstai 25.2.
Näytä keskiviikko 24.2.
Näytä tiistai 23.2.

Siirtouutiset

SEURAA Valioliiga.comia Instagramissa!
Kaikki Valioliigasta myös Instagramin puolella. Ota Valioliiga.comin Instagram-tili seurantaan, etkä missaa hetkeäkään Valioliigasta.
OTA SEURANTAAN!

AC Milan haluaa Chelsea-puolustajan pysyvästi itselleen – edessä yksi ongelma: ”Aiomme neuvotella siitä”

AC Milan on kiinnostunut hankkimaan Chelseasta lainatun keskuspuolustajan Fikayo Tomorin pysyvästi itselleen kuluvan kauden jälkeen. Italialaisseuran tekninen johtaja Paolo Maldini haluaa kuitenkin neuvotella uudelleen pelaajan 30...

Uskomaton paljastus! Erling Braut Håland oli jo siirtyä Man Unitediin – käsittämätön väärinymmärräys ajoi...

Erling Braut Håland on tällä hetkellä yksi pelaajamarkkinoiden kuumimpia siirtokohteita. Borussia Dortmundin tähtihyökkääjä on tehnyt häikäisevät 27 maalia 26 otteluun tällä kaudella ja herättänyt myös...

Lehti: Chelsea-pomo haluaa tuoda markkinoiden himotuimman hyökkääjän Lontooseen

Chelsea-omistaja Roman Abramovitsh on antanut tukensa Erling Braut Hålandin hankinnalle. Borussia Dortmundin 20-vuotiaan hyökkääjälahjakkuuden arvo on putoamassa kesällä 2022 66 miljoonaan puntaan. Asiasta uutisoi saksalaislehti...

Siirtoikkuna-analyysit

Tammikuun siirtoikkuna on sulkeutunut. Tässä osiossa linkkaamme TOP6-joukkueiden siirtoikkuna-analyyseihin tammikuun siirtoikkunasta. Pääset siirtoikkuna-analyyseihin otsikkoa painamalla tai tekstin lopussa olevasta linkistä.

Siirtohuhut-liverpool

Siirtoikkuna-analyysi: Liverpool

Liverpool vahvisti rivejään Deadline Dayn viime hetkillä, kun kaksi uutta keskuspuolustajaa tuli sisään. Ovatko Ozan Kabak ja Ben Davies hallitsevan mestarin tasoisia toppareita? Tekikö Liverpool paniikkiostokset vai oliko taustalla tarkempi suunnitelma?
LUE LIVERPOOLIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtoikkuna-analyysi: Tottenham

Tottenham ei tehnyt tammikuussa hankintoja, vaikka tarvetta olisi ollutkin. Siirrot pysähtyivät Dele Alliin. Pystyykö José Mourinho ratkaisemaan Spursin suurimman pelillisen ongelman ilman siirtoja?
LUE TOTTENHAMIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

siirtohuhut-chelsea

Siirtoikkuna-analyysi: Chelsea

Chelsea oli todella aktiivinen viime kesänä, mutta tammikuussa ei suuria siirtoja tapahtunut. Sen sijaan manageri vaihtui, kun Frank Lampard sai potkut ja tilalle tuli Thomas Tuchel. Se on myös vaikuttanut ainakin lyhyellä aikajänteellä Hakim Ziyechin rooliin. Onko hänelle enää käyttöä?
LUE CHELSEAN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Muiden joukkueiden siirtoikkuna-analyysit tulossa myöhemmin.

Infopaketti siirtoikkunasta

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.

Milloin siirtoikkuna on auki?

Valioliigan siirtoikkuna on aukesi 2. tammikuuta 2021, ja ikkuna meni Englannissa kiinni 1. helmikuuta. Suomen aikaa ikkuna sulkeutui Englannissa 2. helmikuuta kello 01.

Seuraava siirtoikkuna aukeaa kesällä. Lisätietoja kesän siirtoikkunasta tulossa myöhemmin.

Milloin siirtoikkuna on muualla auki?

Saksassa ja Ranskassa siirtoikkuna oli auki samalla aikataululla kuin Englannissa, eli 2.1.-1.2.2021. Espanjassa, Italiassa, Portugalissa ja esimerkiksi Hollannissa siirtoikkuna aukesi 4. tammikuuta, mutta ikkuna meni yhtä lailla kiinni 1. helmikuuta.

Siirtohuhut

Siirtohuhut ovat iso osa huippujalkapalloa, niin hyvässä kuin pahassa. Siirtohuhut tuovat päivittäiseen jalkapallon seuraamiseen mielenkiintoa, mutta toisaalta huhujen todennäköisyyttä on ajoittain hankala arvioida.

Siirtohuhuihin kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella. Jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa pyrkivät aina uutisoimaan ensimmäisenä, kun tietoa saadaan. Toimittajien lähteiden luotettavuus vaihtelee kuitenkin suuresti. Lisäksi toimittajien lähteillä voi olla omia tarkoitusperiään, kun tietoja kerrotaan toimittajalle. Esimerkiksi pelaajien agentit saattavat nostattaa siirtohuhuja parantaakseen asiakkaansa (pelaajan) sopimusta.

On myös hyvä muistaa, ettei joillain median toimijoilla voi olla uutisoinnillaan myös erityisiä tarkoitusperiä. Esimerkiksi Espanjassa mediat jakautuvat melko vahvasti Madridin ja Barcelonan leireihin. Esimerkiksi Sport-lehti on usein varsin hyvin perillä FC Barcelonan asioista, mutta ei niinkään Real Madridin asioista. Toisaalta esimerkiksi Marca-lehti tietää hyvin Real Madridista, mutta vähemmän Barcelonasta.

Medioissa on eroja myös Englannissa. Tabloidi-lehdet kirjoittavat päivittäin siirtohuhuja, joiden osumatarkkuus ei ole ollut kovinkaan suuri. Se ei silti tarkoita, etteikö uutisissa voisi olla osa myös totta. Valioliiga.com ei käytä lähteinään tabloidi-lehtiä siirtohuhu-uutisissa, mutta tälle sivulle kokoamme huhuja kaikista lähteistä.

Siirtohuhut, oli niistä mitä mieltä tahansa, kiinnostaa paljon. Se on myös yksi jalkapallon suola. Huhut nostavat spekulaatioita ja jalkapallon seuraajat rakastavat spekuloida. Siksi myös siirtohuhujen nostaminen on aiheellista.

Lähteet
Transfermarkt
Premier League Transfers
FIFA TMS
Wikipedia