Valioliigan siirtoikkuna. Mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu? Pohjakuva: Getty Images.

Siirtoikkuna

Siirtoikkuna-sivulta löydät sen, mitä Valioliigan siirtomarkkinoilla tapahtuu. Päivitämme sivulle esimerkiksi siirtohuhuja sekä kaikenlaista siirtomarkkinoihin liittyvää. Löydät sivulta myös TOP6-seurojen siirtoikkuna-analyysit kesän siirtoikkunasta ja paljon muuta. 

Sisällysluettelo

KATSO MYÖS

LIVE-seuranta

TOTEUTUNEET SIIRROT
Valioliigan kaikki toteutuneet siirrot kootusti. Voit selata siirtoja joukkueittain tai esimerkiksi katsoa kaikki lainasiirrot.
TÄSTÄ LUKEMAAN!

Tiistai 1.12.

Sekä Manchester United että Chelsea tarkkailevat Borussia Mönchengladbachin keskikenttäpelaaja Denis Zakariaa. Unitedissa tästä kaavaillaan mahdollista pitkän tähtäimen korvaajaa 33-vuotiaalle Nemanja Maticille. 24-vuotiaan sopimus bundesliigaseuran kanssa jatkuu kesään 2022. (Daily Star)

José Mourinho on löytänyt potentiaalisen korvaajan Tottenhamin jättäneelle Jan Vertonghenille. Belgialaisen paikalle havitellaan 28-vuotiasta, vasenjalkaista puolustaja Gian Marco Ferraria Sassuolosta. (90min)

Everton suunnittelee jälleen tarjousta Barcelona-pelaajasta. Tällä kertaa kyseessä on ranskalaistoppari Samuel Umtiti, joka on jäänyt Kataloniassa vaille käyttöä. Barcelonan sanotaan olevan hyvin valmis neuvotteluihin 27-vuotiaan siirrosta. Everton on urheilutoimenjohtaja Marcel Brandsin alaisuudessa naarannut Blaugranasta jo Yerry Minan, Andre Gomesin ja Lucas Dignen. (Mundo Deportivo)

Leeds Unitedin uskotaan olevan piikkipaikalla kisassa, joka tullaan ensi vuoden puolella käymään Liverpoolin ja Belgian maajoukkueen hyökkääjä Divock Origista. Transfermarkt arvioi 25-vuotiaan markkina-arvoksi tällä hetkellä 16 miljoonaa euroa. (Liverpool Echo)

Näytä maanantai 30.11.
Näytä sunnuntai 29.11.
Näytä lauantai 28.11.
Näytä perjantai 27.11.
Näytä torstai 26.11.
Näytä keskiviikko 25.11.

Siirtouutiset

SEURAA Valioliiga.comia Instagramissa!
Kaikki Valioliigasta myös Instagramin puolella. Ota Valioliiga.comin Instagram-tili seurantaan, etkä missaa hetkeäkään Valioliigasta.
OTA SEURANTAAN!

Kovia päätöksiä! Brexit rajoittaa Valioliiga-seurojen siirtotoimintaa – alle 18-vuotiaiden pelaajien hankkiminen ulkomailta kielletty

Iso-Britannian jalkapalloseurat joutuvat tottumaan uusiin pelaajasiirtoja rajoittaviin linjauksiin, kun maan siirtymäaika EU:sta eroamiselle umpeutuu 31. joulukuuta 2020. Englannin jalkapalloliitto FA vahvisti tiistaina, etteivät Valioliigan ja...

Telegraph: Newcastle kiinnostunut Chelsean puolustajasta – haluttua tavaraa myös yhdessä Euroopan huippuseurassa

Newcastle United harkitsee lainatarjousta Chelsean keskuspuolustaja Fikayo Tomorista, mutta kohtaa todennäköisesti kilpailua ainakin yhdeltä Euroopan huippuseuralta, kertoo The Telegraph. Tomori kieltäytyi lainasiirrosta West Hamiin siirtoikkunan...

Jürgen Klopp paljasti, miten hän päätti hankkia Diogo Jotan jo kolme vuotta sitten: ”Hän...

Jürgen Klopp päätti yrittää hankkia Diogo Jotan heti sen jälkeen, kun hän oli nähnyt portugalilaislaiturin ensimmäistä kertaa Wolverhamptonin ottelussa, paljastaa Liverpoolin manageri. Jota, 23, siirtyi...

Siirtoikkuna-analyysit

Tässä osiossa linkkaamme TOP6-joukkueiden siirtoikkuna-analyyseihin. Pääset siirtoikkuna-analyyseihin otsikkoa painamalla tai tekstin lopussa olevasta linkistä.

siirtohuhut-gunners

Siirtoikkuna-analyysi: Arsenal

Arsenal onnistui kesän siirtoikkunassa hyvin. Viime hetkillä nähty Thomas Parteyn siirto nosti Arsenalin osakkeita.
LUE ARSENALIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtoikkuna-analyysi: Tottenham

José Mourinho sai kesän siirtoikkunassa todella hyvin täytettyä tarpeitaan. Gareth Bale tuo nostalgiaa, mutta keskuspuolustus huutaa vielä vahvistuksia. Saako Mourinho nimenomaan topparivajeesta tekosyyn?
LUE TOTTENHAMIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtoikkuna-analyysi: Manchester United

Manchester United vahvistui, mutta kesän siirtoikkunaa ei voida silti missään nimessä pitää onnistuneena. Jadon Sanchon kauppa hoidettiin monella tapaa todella huonosti.
LUE MAN UNITEDIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtohuhut-liverpool

Siirtoikkuna-analyysi: Liverpool

Vaikka Jürgen Klopp korosti harjoittelua hankintoja tärkeämmäksi, teki Liverpool kesällä erinomaisia lisäyksiä kokoonpanoonsa.
LUE LIVERPOOLIN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Siirtoikkuna-analyysi: Manchester City

Vaikka Lionel Messi jäi vielä Barcelonaan, Manchester City onnistui hankkimaan tarvittavia pelaajia. Cityn ongelmakohta on ollut puolustus, johon satsattiin kesän siirtoikkunassa. Mestaruuden kannalta uusien pelaajien tulisi sopeutua nopeasti.
LUE MAN CITYN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

siirtohuhut-chelsea

Siirtoikkuna-analyysi: Chelsea

Chelsea oli yksi siirtoikkunan aktiivisimmista joukkueista. Sisään tuli peräti seitsemän uutta pelaajaa, eikä mitä tahansa pelaajia, vaan maailmanluokan laatupelaajia. Loksahtavatko palaset oikeisiin kohtiin?
LUE CHELSEAN SIIRTOIKKUNA-ANALYYSI TÄSTÄ!

Infopaketti siirtoikkunasta

Mikä on siirtoikkuna?

Siirtoikkuna on ajanjakso, jolloin seurat voivat hankkia itselleen pelaajia muista seuroista. Siirto hyväksytetään FIFA:n järjestelmän kautta.

Milloin siirtoikkuna on auki?

Valioliigan tiedotteen mukaan kesän 2020 siirtoikkuna on auki 10 viikon ajan nykyisen sarjakauden päättymisen jälkeen. Siirtoikkuna aukeaa 27. heinäkuuta ja sulkeutuu 5. lokakuuta.

Viides lokakuuta aukeaa myös erillinen siirtoikkuna, jonka aikana Valioliigan seurat voivat suorittaa pelaajasiirtoja vain EFL-seurojen kanssa. Pääsarjatasolla pelaavat joukkueet eivät siis voi enää silloin sopia pelaajakaupoista keskenään. Kyseinen siirtoikkuna sulkeutuu 16. lokakuuta. Sekä lainasiirrot että pysyvät siirrot ovat sallittuja.

Milloin siirtoikkuna on muualla auki?

Espanjassa ja Sakasassa siirtoikkuna aukeaa 1. heinäkuuta. Espanjassa ikkuna sulkeutuu Englannin tavoin 1. syyskuuta, mutta Saksassa ikkuna menee kiinni jo 31. elokuuta. Ranskassa siirtoikkuna on auki saman aikataulun mukaisesti kuin Englannissa, eli 10.6.–1.9. Serie A:n siirtoikkunan aikataulusta tulossa tietoa myöhemmin.

Portugalissa kesän siirtoikkuna on auki 1.7.-22.9. Hollannin, Belgian, Norjan, Tanskan, Venäjän, Tshekin, Turkin, Romanian, Itävallan, Skotlannin ja Sveitsin siirtoikkunat aukeavat myös kesäkuussa, ensimmäiset niistä 9.6. ja viimeiset 21.6. Kiinassa ja Brasiliassa siirtoja saa tehdä heinäkuun ajan.

Meksikossa siirtoikkuna on auki 14.6.–5.9. USA:ssa (MLS) siirtoikkuna on auki 7.7.–5.8. Japanin siirtoikkuna on auki 13.7.–12.8.

Siirtohuhut

Siirtohuhut ovat iso osa huippujalkapalloa, niin hyvässä kuin pahassa. Siirtohuhut tuovat päivittäiseen jalkapallon seuraamiseen mielenkiintoa, mutta toisaalta huhujen todennäköisyyttä on ajoittain hankala arvioida.

Siirtohuhuihin kannattaa suhtautua aina pienellä varauksella. Jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa pyrkivät aina uutisoimaan ensimmäisenä, kun tietoa saadaan. Toimittajien lähteiden luotettavuus vaihtelee kuitenkin suuresti. Lisäksi toimittajien lähteillä voi olla omia tarkoitusperiään, kun tietoja kerrotaan toimittajalle. Esimerkiksi pelaajien agentit saattavat nostattaa siirtohuhuja parantaakseen asiakkaansa (pelaajan) sopimusta.

On myös hyvä muistaa, ettei joillain median toimijoilla voi olla uutisoinnillaan myös erityisiä tarkoitusperiä. Esimerkiksi Espanjassa mediat jakautuvat melko vahvasti Madridin ja Barcelonan leireihin. Esimerkiksi Sport-lehti on usein varsin hyvin perillä FC Barcelonan asioista, mutta ei niinkään Real Madridin asioista. Toisaalta esimerkiksi Marca-lehti tietää hyvin Real Madridista, mutta vähemmän Barcelonasta.

Medioissa on eroja myös Englannissa. Tabloidi-lehdet kirjoittavat päivittäin siirtohuhuja, joiden osumatarkkuus ei ole ollut kovinkaan suuri. Se ei silti tarkoita, etteikö uutisissa voisi olla osa myös totta. Valioliiga.com ei käytä lähteinään tabloidi-lehtiä siirtohuhu-uutisissa, mutta tälle sivulle kokoamme huhuja kaikista lähteistä.

Siirtohuhut, oli niistä mitä mieltä tahansa, kiinnostaa paljon. Se on myös yksi jalkapallon suola. Huhut nostavat spekulaatioita ja jalkapallon seuraajat rakastavat spekuloida. Siksi myös siirtohuhujen nostaminen on aiheellista.

Lähteet
Transfermarkt
Premier League Transfers
FIFA TMS
Wikipedia