Viime kauden päätteeksi islantilainen Gylfi Sigurdsson valittiin jo toisen perättäisen kerran Swansean vuoden pelaajaksi sekä kannattajien että pelikavereiden toimesta.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja pelasi joukkueensa jokaisessa ottelussa ja häntä voi pitää suurimpana yksittäisenä syynä siihen, että Swansea on Valioliigassa myös kaudella 2017-18. Sigurdsson teki viime kauden aikana yhdeksän osumaa ja tämän lisäksi hän oli koko sarjan kolmanneksi eniten maaleja syöttänyt pelaaja.

Loistavat otteet saivat useat Swanseaa suuremmat seurat kiinnostumaan hänestä. Spekuloinneissa esiintyi vahvasti muun muassa hänen entinen seuransa Tottenham. Näistä huhuista huolimatta, Sigurdsson kertoi haastattelussamme, että hänen tavoitteenaan oli vain yksi seura.

– Everton oli koko ajan ainoa vaihtoehtoni.

Neuvottelut siirrosta venyivät yllättävänkin pitkälle. Islantilainen kertoi olevansa helpottunut, että kauppa on viimein toteutunut. Miehestä maksettiin lopulta noin 50 miljoonan euron korvaus. Kyseessä on kaikkien aikojen rahakkaimman siirtokesän kymmenenneksi kallein hankinta.

– Olen onnellinen, että kaikki on vihdoin selvää ja saan olla uuden joukkueeni kanssa. Odotukseni kautta varten ovat korkealla.

Vaikka siirrosta pois Swanseasta huhuttiin jo alkukesästä, toteutui se vasta elokuun 16. päivä. Parhaillaan käynnissä on siis uuteen seuraan ja kaupunkiin tutustuminen sekä uuden asunnon etsinnät.

– Kauden ensimmäiset viikot ovat olleet todella kiireisiä. Ensin oli siirtoneuvottelut ja sen jälkeen noin viikon sisään kolme peliä.

– Kiireestä huolimatta tunnen oloni todella hyväksi ja pidän kaupungista. Toivottavasti löydän itselleni asuinpaikan pian, jotta pääsisin pois hotellista.

Everton on hankkinut Sigurdssonin lisäksi muun muassa Wayne Rooneyn, Jordan Pickfordin ja Michael Keanen. Osa uskoo, että vahvistunut Everton voi parantaa jopa viime kauden seitsemättä sijaansa. Kysyimme Sigurdssonilta, mihin hän uskoo joukkueensa rahkeiden riittävän.

– On vaikea arvioida, mihin suorituksemme lopulta riittää, koska Valioliigassa jokainen peli on todella haastava ja kausi on pitkä. Olemme kuitenkin rakentaneet todella hyvän joukkueen, jossa on laadukkaita pelaajia ja sopivasti kokemusta. Uskon, että suoriudumme kaudesta todella hyvin.