Kausiennakko 11/12 – Arsenal

Yleistä
Viime kausi oli jo kuudes ilman pokaaleita. Manageri Arsene Wenger sai silti jatkaa, mutta huippupelaajat ilmaisseet tahtonsa lähteä. Myös Wegnerin oikutteleva luonne puhuttaa ja kertoo jotain joukkueen nykytilasta.

Ei parhaat lähtökohdat lähteä rikkomaan seuran pitkää voitotonta sarjaa. Hyökkäykseen yksi hyvä hankinta, puolustukseen taasen paha menetys. Kovasti töitä säilyttääkseen viime kauden lopun neljännen sijansa.

Parilla viime kaudella jäänyt 12 pistettä sarjavoittajasta ja tällainen putki alkaa jo vaikuttamaan fanien asenteisiin. Wegner sanoi viime kauden ollaan uransa vaikein, mutta edessä taitaa olla vielä jäävuoren huippu.

Fabregas ja Nasri ovat molemmat ilmoittaneet halunsa lähteä seurasta voittaakseen jotain urallaan. Tämä on kova läimäytys seurajohdon poskelle ja viivästyneet neuvottelut siirroista aiheuttavat joko kaksi tyytymätöntä pelaajaa Gunnerssien riveissä tai ison kasan rahaa ja liian vähän aikaa korvaavien pelaajien hankintaan.

Maalivahdit
Wojciech Szczesny vei Almunialta viime kaudella ykköstorjujan paikan. Viime kaudella hän pelasi 24 peliä maalilla ja tällä kaudella vireen jatkuessa, varmasti vielä enemmän. Ehdottomasti varmempi valinta kuin Almunia, mutta kestääkö vahvat otteet haavoittuvan miehistön takana.

Puolustus
Clichyn lähtö teki ison loven puolustukseen. Suomalainen Carl Jenkinson tuskin tekee läpimurtoaan ensimmäisellä kaudellaan, mutta mahdollisuudet päästä kokeilemaan taitoja ykkösmiehistössä on olemassa. Viime kaudella puolustus piti kohtalaisesti ja seura päästi viidenneksi vähiten maaleja sarjassa.

Tulevalla kaudella joukkue saa tehdä kovasti töitä pitääkseen edes saman tason melko nuorella miehistöllään. Thomas Vermaelen toimii puolustuksen johtajana ja saanee kapteenin paikan, jos Fabregas lähtee seurasta.

Keskikenttä
Hullu siirtomylly on jatkunut jo pitkään ja epävarmuus vallitsee joukkueessa. Kuinka paljon se vaikuttaa pelaajiin? Nasri ja Fabregas ovat elintärkeitä seuralle, mutta pysyvätkö koko kauden riveissä? Jos pysyvät ja ovat täydellä sydämellä mukana, Arsenal omaa edelleen yhden vahvimmista keskikentistä. Näyttää vain siltä, että edellä mainitut tähtipelaajat ovat menettäneet luottonsa Wegneriin täysin.

Arshavin on uhannut ensi kaudella tekevänsä vähintään 15 maalia, mutta aikaisemmat kaudet eivät puhu maalimäärän puolesta. Niitä todella tarvittaisiin Tykkimiesten riveissä. Nuori Jack Wilshire on huippulahjakkuus, mutta kaipaa edelleen paljon lisää kokemusta noustakseen joukkueen johtavaan rooliin.

Hyökkäys
Van Persien pysyminen terveenä tietäisi jälleen maalirikkaita pelejä. 18 häkkiä viime kaudella on kova suoritus, mutta hän hyytyi loppukaudesta muun joukkueen mukana ja kärsii jatkuvasti loukkaantumisista.

Uusi hankinta Gervinho voi olla kova vahvistus – iski Lillessä 36 maalia 93 ottelussa. Häntä ei kuitenkaan pidetä minään perinteisenä maalinsylkijänä, joten Arsenalin pelisysteemi muuttunee viime kaudesta hieman.

Marouane Chamakhin viime kausi oli kova pettymys ja häneltä ei voitane odottaa läpimurtoa alkavallakaan kaudella. Viime kaudella Arsenal teki toiseksi eniten maaleja, mutta alkavalla kaudella sijoitus tilastossa tippunee rankasti.

Viime kauden sijoitus
4.

Veikkaus sijoitukseksi alkavalla kaudella
3.-6.

Nosto
Seuran sekavat siirtomarkkinahuhut ja –tilanteet ovat varmasti jättäneet jälkensä. Mikä on todellinen vaikutus pelaajiin ja seurajohtoon? Seura voi jäädä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1996 kärkinelikon ulkopuolelle.

Tilastotietona: Tykkimiehet muuten olivat viimekaudella toiseksi likaisin joukkue Valioliigassa (68 keltaista ja 6 punaista).

Seuraa häntä
Gervinho: kovat maalimäärät Lillessä puhuvat puolestaan. Harjoitusotteluiden perusteella hän on aloittanut todella vahvasti. Van Persie saa todennäköisesti taistella tosissaan joukkueen maalikuninkaan paikasta Gervinhoa vastaan, jos seuran pelisysteemi tukee norsunluurannikkolaisen kykyjä.