Kausiennakko 11/12 – Aston Villa

Yleistä
Aston Villa on yksi eniten siirtomarkkinoilla kärsineitä joukkueita kesän aikana. Keskikenttä koki rajun muodonmuutoksen, kun Young ja Downing lähtivät. N’Zogbia tuskin pystyy paikkaamaan aukkoa.

10 pelaajan vapauttaminen ilmaiseksi (mm. Reo-Coker, Pires ja Carew) voi kostautua pitkän kauden edetessä. Viime kaudella yhdeksänneksi jääneen joukkueen matka takaisin kuuden joukkoon tulee olemaan työläs. Uusi manageri Alex McLeish ei ole varmasti tuntenut oloaan tervetulleeksi tultuaan putoaja joukkue Birminghamista Villan peräsimeen.

Mielenkiinoista kauden alussa on se, että heidän 11 ensimmäisen ottelun vastustajiin kuuluu huippuseuroista vain Manchester City. Uudella managerilla on mahdollisuudet voittaa fanit puolelleen, jos voittoja alkaa tulemaan helpohkon alku kauden aikana.

Maalivahdit
Tämä osasto on suuri kysymysmerkki. Cityn viimekauden penkinlämmittäjän Givenin hankinta lähteneen Friedelin tilalle puhututtaa. Given on normaalitasolle päästessään selkeä vahvistus, mutta pelaamattomuus voi osoittautua ongelmaksi.

Puolustus
Villa päästi viime kaudella kuudenneksi eniten maaleja, joten puolustus olisi kaivannut kesän siirtomarkkinoilta vahvistuksia. Liikaa ei saa jättää pelkän tuoreen maalivahtihankinnan varaankaan. Richard Dunne ja James Collins eivät esiintyneet eduksi viime kaudella, joten tason nostoa täytyy tapahtua paljon.

Keskikenttä
Aston Villan vahva keskikenttä hajosi täydellisesti viime kauden jälkeen. Yhteensä 14 maalia iskeneet Young ja Downing olivat massiivisia menetyksiä vasta 13:ksi eniten maaleja tehneelle seuralle. Edellä mainitut pelaajat olivat myös eniten maaliinjohtaneita syöttäjä antaneet pelaajat (yhteensä 20 syöttöä). N’Zogbian tulo Wiganista pelastaa varmasti pahimman romahduksen, mutta edes yhdeksän maalia viime kaudella tehnyt ranskalainen ei yksin pysty korvaamaan aukkoa.

Hyökkäys
Viime kaudella kesken kauden seuraan tullut Bent on yksi liigan kovimmista maalinsylkijöistä. Harjoituskaudella maaleja hyvin nakuttanut mies on todennäköisesti taistelemassa kauden maalikuninkuudesta. Bentin takana onkin sitten isompi tyhjiö, jossa olevista lopuista hyökkääjistä paras viime kaudella oli laidalla peluutettu Agbonlahor kolmella maalillaan.

Sijoitus viime kaudella
9.

Veikkaus sijoitukseksi alkavalla kaudella
9.-12.

Nosto
Joukkue oli poikkeuksellisen kova kärsijä siirtomarkkinoilla kesän aikana. Siirroista saadut korvaukset olisi hyvä käyttää nyt vahvistuksiin. Seura tuntuu rakentuvan voimakkaasti vain muutaman huippumiehen varaan, joten kaudesta on tulossa erittäin vaikea. Paikan ottaminen liigan kärkikuusikosta tuntuu kovin epärealistiselta.

Seuraa häntä
Darren Bent: luunkova maalintekijä. Kunnossa ollessaan varmasti taistelee liigan maalikuninkuudesta.