Kausiennakko 11/12 – Bolton

Yleistä
Tasainen alemman keskikastin joukkue Bolton tulee todennäköisesti jatkamaan vuodesta toiseen tahkoamaansa kamppailua hieman putoamistaistelun yläpuolella. Joukkue ei ole erityisemmin vahvistunut viime kaudesta. Tiesittekö, että Bolton on eniten pääsarjatasolla kausia pelannut joukkue ilman mestaruutta (72 kautta).

Maalivahdit
Jussi Jääskeläinen jatkaa maalissa, vaikka lehdistössä onkin huhuttu hänen siirtymisestä isompaan seuraan päättämään uraansa. Jässin viimeinen kausi sopimuksesta pyörähti käyntiin ja mies ei ole suostunut allekirjoittamaan jatkoa jo yli 13 vuotta kestäneelle uralleen seurassa.

Viime kaudella Bolton oli toiseksi surkein joukkue pitämään oman pään puhtaana (5 kertaa), joten paljon parannettavaa jäi. Silti päästettyjen maalien kokonaismäärä jäi paljolti Jässin ansiosta kohtuu pieneksi. Nuori Unkarin maajoukkuevahti Adam Bogdan kärkkyy ykköstorjujan paikkaa jo ahnaasti.

Puolustus
Jässin edessä häärii viimeistään viime kausilla läpimurtonsa tehnyt Gary Cahill. Häntä ollaan milloin mihinkin seuraan oltu viemässä, mutta mies pysyy ainakin toistaiseksi Boltonin alakerran lukkona. Luultavasti viimeistä kauttaan seurassa pelaavan Cahillin johdolla Boltonin puolustukselta voidaan odottaa tason nostoa viime kauteen. Viime kaudella oma pää vuosi vasta 11:ksi eniten, mutta puhtaana seura ei juurikaan omaa maalia pystynyt pitämään.

Keskikenttä
Chung-Yong Leen paha loukkaantuminen varjostaa kauden alkua. Boltonin keskikenttä on selkeästi heikompi Leen ollessa sivussa lähes koko kauden. Seura hankki Chris Eaglesin ja Nigel Reo-Cokerin vahvistamaan keskikenttää, mutta nähtäväksi jää pystyykö kumpikaan vakiinnuttamaan paikkaansa avauskokoonpanossa.

Viime kaudella Manchester Unitedin Jonny Evansin hirmu taklauksen uhriksi joutunut Stuart Holden on vielä sairastuvalla. Häntä kaivataan kovasti kokoonpanoon varsinkin Leen loukkaantumisen myötä.

Hyökkäys
Seuran paras maalintekijä Johan Elmander (10 häkkiä) lähti Turkkiin ilmaisella siirrolla, joten hyökkäys on heikentynyt merkittävästi viime kaudesta. Seuraikoni Kevin Daviesin harteille jää paljon tulevan kautena, sillä Chelseasta lainalla ollut superlahjakas Daniel Sturridgekaan ei ole näillä näkymin Boltonin vahvuudessa alkavalla kaudella (8 maalia 12 pelissä).

Sijoitus viime kaudella
14.

Veikkaus sijoitukseksi alkavalla kaudella
13.-16.

Nosto
Owen Coylen miehistön hyökkäys on heikentynyt merkittävästi viime kaudesta, joten voimme odottaa vahvistuksia viimeistään tammikuun siirtoikkunan auetessa. Leen loukkaantuminen heikentää keskikenttää, mutta valmentaja uskoo hankintojensa Eaglesin ja Reo-Cokerin paikkaavan aukkoa.

Alempaa keskikastia jälleen kerran, jos pystyvät pitämään Jässin ja Cahillin seurassa koko kauden. Ilman heitä joukkue on jopa putoamistaistelussa.

Seuraa häntä
Chris Eagles: entinen Manchester Unitedin mies on vakuuttanut seurajohdon harjoituskaudella. Pystyykö paikkaamaan loukkaantuneen Leen keskikentällä?