Kausiennakko 11/12 – Everton

Yleistä
Kärjen takana kolkutteleva Everton aloitti viime kauden surkeasti, mutta ylsi seitsemänneksi hyvän loppukauden ansiosta. Liverpoolilaisten joukkueiden alkukauden konttaus sai paljon mediahuomiota, mutta seurat eivät antaneet sen häiritä ja nostivat itsensä vahvalla pelillä.

Jos kausi alkaa Evertonilta hyvin, on odotettavissa jälleen sijoitus kärki neljänneksestä. Muun muassa sir Alex Fergusonilta ylistystä ansaitusti saanut loppukausi (vain 2 häviötä 24 ottelusta) voi saada jatkoa.

Maalivahdit
Tim Howard on USA:n maajoukkuemaalivahti ja perusvarma torjuja. Maalivahtipeli toimi hyvin viimekaudella ja odotukset ovat saman mukaiset tällä kaudella.

Puolustus
Valioliigan yksi viime kauden kovimmista puolustajista Leighton Baines teki huikeat 11 syöttöä ja viisi maalia. Syöttömäärä oli puolustajien tilastoissa kovin vuosikymmeneen. Hän myös voitti Evertonin vuoden pelaaja palkinnon seuran fanien keskuudessa ja pääsi pelaamaan maajoukkueessa muutamaankin otteeseen kauden aikana. Puolustus onkin Bainesin johdolla seuran vahvin alue.

Keskikenttä
Yksi sarjan tasaisimmista keskikentistä. Jos Fellaini pysyy terveenä, on taistelu pelipaikoista seurassa kovaa.

Hyökkäys
Louis Saha on hyökkäyksen kirkkain tähti. Teki loukkaantumisesta toivuttuaan harjoituskaudella heti ensimmäisessä pelissä maalin. Beckford väläytteli viime kaudella Sahan ollessa sairastuvalla ja voitti seuran maalikuninkuuden seitsemällä maalilla.

Viime kauden sijoitus
7.

Veikkaus sijoitukseksi
6.-8.

Nosto
Jos seura hankkii itselleen vielä yhden kovan vahvistuksen hyökkäyspäähän, voi seura olla vahvasti kiinni europelipaikassa.

Seuraa häntä
Leighton Baines: viime kauden tehot puhuvat puolestaan.