Kausiennakko 11/12 – Manchester City

Yleistä
Viime kaudella katkesi yli 30-vuoden pystitön kausi ja miljoonahankinnat alkavat pikkuhiljaa lunastamaan heihin ladattuja odotuksia. Nousi viimeistään viime kaudella mestarisuosikkien joukkoon. Suurimpana kysymysmerkkinä voidaan pitää seuran kapteenin Carlos Tevezin tilannetta ja sen vaikutusta koko seuraan. Kaikkien kannalta olisi parasta, että tilanne laukeaa mahdollisimman pian suuntaan tai toiseen.

Maalivahdit
Maalissa on ehkä sarjan paras maalivahti Joe Hart. Hän jätti Shay Givenin täysin varjoonsa viime kaudella ja mies joutui vaihtamaan maisemaa Hartin varjosta. City oli sarjan eniten nollapelejä pelannut (18) ja Chelsean kanssa vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Puolustus
Todella nimivahva puolustus ja Clichyn hankinnan myötä aukkoja ei juuri löydy. Yhteistyö maalivahti Hartin kanssa toimi viime kaudella sarjassa parhaiten, joten odotukset ovat kovat myös alkavalle kaudelle.

Keskikenttä
Myös nimivahva keskikenttä oli suhteellisen tehoton viime kaudella ja jätti paljon Carlos Tevezin varaan maalinteon. Voisi uskoa, että joku seuran nimekkäistä pelaajista ottaa suurempaa roolia alkavalla kaudella ja alkaa tehdä maaleja niitä tarvittaessa (Milner, Silva, Toure, Barry…).

Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa ja manageri Roberto Mancinilla on täysi työ pitää tähtensä tyytyväisinä myös penkillä.

Hyökkäys
Voisi luulla, että 20 maalia mättänyt Tevez lähtiessään (kyllä, hän tulee ennemmin tai myöhemmin pääsemään pois seurasta) jättää jättimäisen aukon seuran hyökkäykseen tehtyään peräti kolmasosan seuran maaleista.

Näin ei kuitenkaan todennäköisesti ole, sillä seuralla on juoksuttaa kärkeen muun muassa Dzekon, Balotellin ja uuden hankinnan Agueron. Tähän voi vielä lisätä suuren kysymysmerkin Emmanuel Adebayorin, joka on välillä lähdössä ja välillä jäämässä.

Sijoitus viime kaudella
3.

Veikkaus sijoitukseksi
1.-3.

Nosto
Tevez mätti seuran maaleista peräti kolmanneksen. Hänen tahtotilansa jättää seura on tietenkin iso menetys, mutta nimivahvan Cityn vaihtopenkiltä löytyy tuuraajia mielin määrin. Ruuhkaa eri pelipaikoille voi jopa olla niin paljon, että useat penkille jäävät pelaajat voivat alkaa kapinoimaan kesken kauden pelaamattomuutta.

Vähintään yhtä suurena kysymysmerkkinä voidaan pitää seuran huippulupaus/-tuittupää (super-) Mario Balotellin tilannetta ja edesottamuksia. Hän on onnistunut jo harjoituskaudella vihastuttamaan ja ihastuttamaan useaan otteeseen.

Seuraa häntä
Edin Dzeko: saako mies maalihanat auki ja suuret saappaat täytettyä? Viime kausi meni vielä totuttelun merkeissä, mutta alkavalla kaudella häneltä odotetaan paljon.