Kausiennakko 11/12 – Manchester United

Yleistä
Viime kauden mestari on myös vahvin ehdokas alkavan kauden ykköseksi. Kahdettakymmenettä mestaruuttaan tavoitteleva sir Alex Fergusonin miehistö on saavuttanut jo todella paljon, joten vakuutteluista huolimatta riittääkö nälkää tarpeeksi?

Hankinnoista päätellen sitä riittää, sillä muun muassa maalivahti osastolla van Der Sar paikattiin välittömästi huippukovalla hankinnalla. Odotettavissa on, että muut joukkueet saavat tehdä parhaansa ohittaakseen Unitedin.

Maalivahdit
David de Gea haastaa todennäköisesti Joe Hartin sarjan parhaana maalivahtina. Hän sai paljon kehuja harjoituspelien jälkeen manageri sir Alexilta. Suurin kysymysmerkki maalivahtiosastolla on nähdä milloin Tomasz Kuszczak lähtee seurasta peliajan jatkuvan puuttumisen takia.

Puolustus
Phil Jonesin hankinta vahvistaa entisestään yhtä liigan vahvimmista puolustuksista. Parivaljakko Jones ja Chris Smalling tulevat hallitsemaan punaisten alakerran keskustaa vielä pitkään, kun Vidic ja Ferninand eläköityvät. Viime kaudella Unitedin alakerta oli yksi sarjan vähiten maaleja päästäneistä ja vähempää on turha odottaa alkavalla kaudella.

Kun joukkueella on heittä kentälle vielä esimerkiksi da Silvan veljekset Fabion ja Rafelin, on Unitedn takalinjat tukittu ehkä sarjan parhaalla miehistöllä.

Keskikenttä
Keskikenttä on ehkä seuran ainoa pieni kysymysmerkki. Paul Scholesin lopettaminen jättää nuorille mahdollisuuden murtautua joukkueeseen. Varsinkin Tom Cleverleyn odotetaan murtautuvan ykkösmiehistöön.

Valencian tervehtyminen vakavasta jalkavammasta viime kauden lopulla, Nanin hurja vire ja uuden hankinnan Ashley Youngin varmat otteet jykevöittävät kentän keskustaa. Mielenkiintoista on nähdä pystyvätkö Cleverley ja jo siirtohuhujenkin kohteena ollut Anderson täyttämään Scholesin jättämän aukon.

Vielä julkaisuhetkellä ei ole vahvistettu siirtyykö Wesley Sneijder vielä Manchesteriin. Jos näin tapahtuu, voidaan puheet epävarmasta keskikentästä heittää samaan koriin kuin epäilykset mestaruuden uusimisesta.

Hyökkäys
Javier Hernandez pelasi huikean viime kauden ja teki heti läpimurron ykkösmiehistöön. Jopa 20 maalia mättänyt Berbatov joutui katselemaan loppukauden pelejä penkiltä. Berba oli jo huhujen mukaan lähdössä seurasta, mutta ilmoitti nälkää riittävän edelleen punaisten riveissä ja onkin ehdottomasti tärkeä linkki myös alkavalla kaudella. Aina varma Wayne Rooney on myös väläytellyt osaamistaan harjoituskaudella.

Viime kauden sijoitus
1.

Veikkaus sijoitukseksi
1.-2.

Nosto
Kahdeskymmenes mestaruus on manageri sir Alex Fergusonin kiikarissa ja joukkue näyttää jopa viime kautta vahvemmalta näin kauden alussa. Vain ihme sysää joukkueen kahden parhaan joukosta. Joukkueeseen hankittiin kovalla rahalla kolme uutta pelaajaa sekä pieni lupaus uusista hankinnoista viimeistään tammikuussa.

Seuraa häntä
Javier Hernandez: ”Pikkuherne” oli jo viime kaudella todellinen valopilkku. Tällä kaudella voidaan odottaa todellista huippukautta, kunhan mies parantuu harjoitusleirillä saamastaan aivotärähdyksestä.