Kausiennakko 11/12 – Newcastle

Yleistä
Miten pitää pelaajat tyytyväisenä, kun ensin myydään isolla rahalla ehdoton ykköspyssy Andy Carroll Liverpooliin ja sitten kauden jälkeen toinen johtotähti Kevin Nolan? Tähän päälle käytännössä näytetään ovea seuran runkopelaajille Joey Bartonille ja Jose Enriquelle. Bartonin osalta seurajohto tosin on jo vetänyt vähän sanojaan takaisin ja sanoneet, että hän saattaa jäädä.

Vastaus näyttäisi olevan ei mitenkään. Seura säilytti Valioliigassa paikkansa viime kaudella, mutta tätä menoa tuleva kausi voi osoittautua todella haastavaksi. Carrollista saadut rahat tulisi käyttää viisaasti… ja nopeasti.

Maalivahdit
Selkeää ykkösmaalivahtia ei viime kaudella ollut. Tim Krul nousi Harperin paikalle loukkaantumisen aikana, mutta molempien ollessa terveenä on mielenkiintoista nähdä viekö nuori lupaus vanhan konkarin paikan.

Puolustus
Fabricio Coloccini voitaneen nostaa seuran luottomieheksi puolustuspäässä. Hän on kolkutellut vahvasti Argentiinan maajoukkuepaikkaa ja on vahva pääpelaaja. Ikämies Sol Campbell päästettiin menemään viime kauden päätteeksi, joten pieni kolaus puolustuspään kokemukseen tulee – ei niinkään pelillistä tappiota. Mielenkiintoista on nähdä lähteekö Jose Enrique ovet paukkuen seurasta.

Keskikenttä
Jonas Gutierrez on Nolanin lähdön jälkeen (sekä Bartonin tulevan todennäköisen lähdön) selkeästi johtava keskikenttäpelaaja. Pystyykö mies pitämään motivaation yllä tällaisen mediamyllytyksen jälkeen? Keskikentälle kaivataan kahta kolmea uutta pelaajaa tai kaudesta tulee todella vaikea.

Hyökkäys
Hyökkäyksestä on vaikea nostaa ketään esille. West Hamista ilmaiseksi hankittu Demba Ba tuskin ihmeitä tulee tekemään ja Carrollin jättämää aukkoa ei nykymiehistöllä täytetä.

Sijoitus viime kaudella
12.

Veikkaus sijoitukseksi
15.-20.

Nosto
Vaikka rahaa olisi, seura ei ole sitä käyttänyt. Päinvastoin se on suututtanut jäljelle jääneet pelimiehet ja päästää esimerkiksi Bartonin lähtemään ilmaiseksi, vaikka sopimusta on vielä vuosi jäljellä. Newcastlelle voi veikata todella vaikeaa ja pitkää kautta, jos ei huippuhankintoja ala ilmestymään.

Seuraa häntä
Seurajohdon seuraavia liikkeitä.