Kausiennakko 11/12 – Norwich City

Yleistä
Sarjanousija, jolla hyvin kokematon joukkue. Tuskin tulee tekemään Blackpooleja ja pärjäämään edes ajoittain huippuseuroja vastaan. Joukkue oli liigassa viimeksi kaudella 04/05, mutta tippui jo kaksi sarjaporrasta alemmaksi pahimmillaan. Kaksi peräkkäistä sarjanousua takasivat uuden visiitin korkeimmalle tasolle.

Hyvin sympaattinen pikkujoukkue, jolla valitettavasti ei rahkeet tule riittämään sarjapaikan säilyttämiseen. Manageri Paul Lambert on johdattanut seuraa nyt kahteen menestyksekkääseen kauteen, joten pieniä toiveita on loistavan sarjan jatkumiselle ja jopa sarjapaikan säilyttämiselle.

Maalivahdit
Ykkösmaalivahti John Ruddy on kokematon Valioliigatasolla. Jos hänelle jotain meriittejä haetaan, hän pelasi Skotlannissa Motherwellissä 37 peliä ja piti maalin tyhjänä muun muassa suurseuroja Celticiä ja Rangersia vastaan.

Puolustus
Lainapelaajat Ritchie De Laet (Manchester United) ja Kyle Naughton (Tottenham) tuovat pientä suurseurakokemusta Norwichiin, vaikka eivät ykkösmiehistön miehiä olekaan. Muuten puolustus näyttää todellakin Championship tasolta, joka voi olla pahasti helisemässä jopa sarjan keskikastin joukkueiden kanssa.

Keskikenttä
Muutaman miljoonan punnan hankinta Anthony Pilkington sekä irlantilainen Wesley Hoolahan ovat arvion mukaan seuran johtavat keskikentät. Tosin arvioita seuran keskikentän iskukyvystä on yhtä monta erilaista kuin niitä tekeviä tahojakin. Hoolahan mätti 11 maalia viime kaudella ja oli loistava tuki Grant Holtille, joten on Valioliiga.comin suosikki vahvimmaksi keskikenttäpelaajaksi seurassa.

Hyökkäys
Kesän hankinnat Steve Morison ja James Vaughan tuovat vahvuutta hyökkäyskalustoon. Viime kaudella 21 häkkiä Championshipissä nakuttanut kapteeni Grant Holt voi olla valopilkku joukkueessa myös Valioliigassa.

Viime kauden sijoitus
toinen Championshipissä

Veikkaus sijoitukseksi
18.-20.

Nosto
Seura tulee olemaan vaikeuksissa Valioliigatasolla. Vahva kausikin tarkoittanee putoamista takaisin Championshippiin. Blackpoolin viime kaudella tekemää pirteää esitystä on vaikea uskoa Norwichin tekevän.

Seuraa häntä
Grant Holt: Championshipissä yli 20 maalia viime kaudella tehnyt Holt valaa uskoa seuran hyökkäykseen. Mielenkiintoista on nähdä pystyykö mies jatkamaan vahvaa virettään myös sarjatasoa ylempänä.