Kausiennakko 11/12 – Queens Park Rangers

Yleistä
15 vuoden tauon jälkeen Valioliigaan palaavaa Queens Park Rangersia kutsutaan jopa maailman rikkaimmaksi seuraksi. F1 miljonäärit Bernie Ecclestone ja Flavio Briatore löytyvät seuran rahojen taustalta ja kesästä odotettiin QPR:n ostojuhlia. Toisin näyttää käyvän ja joukkueen runko on pysynyt hyvin samana kuin viime vuonna.

Manageri Neil Warnock on osoittanut kykynsä luotsata joukkuetta, joten putoaminen takaisin Championshippiin ei ole vielä tähtiin kirjoitettu. Siirtomarkkinoiden hiljaiselon takia Warnockin ja jopa seuran kapteenin Taraabtin tulevaisuus on ollut paljon keskusteluiden alla. Molemmat ovat elintärkeitä linkkejä seuralle.

QPR omaa nousijajoukkueista selkeästi parhaat edellytykset säilyä sarjassa myös seuraavalla kaudella, mutta seuran kokoonpano kaipaa vielä huomattavasti lisää leveyttä.

Maalivahdit
Maalivahti Paddy Kenny piti viime kaudella uskomattomat 24 kertaa maalinsa puhtaana Championshipissä (yli puolet kaudesta). Hänet valittiin sekä pelaajien että joukkueen omassa äänestyksessä vuoden pelaajaksi. Jos joukkue pystyy säilyttämään asemansa Valioliigassa, on Kennyllä siinä todennäköisesti iso rooli tulevana kautena.

Puolustus
Puolustuslinjat olivat tiiviit Championshipissä, mutta kaipaavat selkeää vahvistusta alkavalle kaudelle Valioliigassa. Viime kaudella erinomaisen puolustuksen viimeinen lukko Clint Hill on terveenä pysyessään varteenotettava liigatasollakin. Myös Latvian maajoukkuekapteeni Kaspars Gorkssin otteita puolustuksen keskellä on hyvä seurata.

Keskikenttä
Viime kauden Championshipin paras pelaaja Adel Taarabt on ehdottomasti seuran paras pelaaja. Kauden 19 maalia ja 16 syöttöä kertovat hänen roolistaan sarjanousussa. 22-vuotias on vannonut uskollisuuttaan managerille ja luvannut pysyä seurassa yhtä kauan kuin Warnock pysyy.

Keskikentältä kannattaa poimia myös Kieron Dyer. Häntä on kehuttu huippulahjakkuudeksi, joka on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Parhaat kautensa hän on pelannut Newcastlessa, mutta terveenä pysyessään voi yllättää.

Myös seuran suurimmalla siirtosummalla (3,5 miljoonaa puntaa) kaksi vuotta sitten hankittu Alejandro Faurlin ansaitsee maininnan. Muu keskikenttä oli rautainen sarjatasoa alempana, mutta ei ole Valioliigan parasta tasoa.

Hyökkäys
Viime kaudella Cardiffissa yhteensä 20 maalia iskenyt Jay Bothroyd on hyökkäyksessä suurin uhka vastustajille. Hän muodostanee sarjan häntäpään joukkueen kärkeen tutkaparin islantilaisen Heidar Helgusonin kanssa. Onnistuessaan miehet voivat tehdä hyvää jälkeä ainakin heikoimpia joukkueita vastaan.

Seuran uusin hankinta Blackpoolista, DJ Campbell, tuo lisää vahvuutta hyökkäykseen entisestään. Viime kaudella loistavasti oransseissa pelannut pelaaja palaa juurilleen, sillä juuri QPR:ssä hän aloitti kuusi vuotiaana. Toinen hyvä kausi putkeen tietäisi Queens Parkissa askeleen ottamista pois päin putoamiskamppailusta.

Sijoitus viime kaudella
voitti Championshipin

Veikkaus sijoitukseksi
14.-17.

Nosto
Siirtomarkkinoilla odotettiin ennen kesää vilkasta virtaa QPR:n suuntaan, mutta toisin on käynyt. Seuran kapea materiaali koitunee kohtaloksi kauden aikana. Odotettavissa on kovaa taistelua putoamista vastaan.

Seuraa häntä
Adel Taarabt: loistava keskikenttäpelaaja, joka mätti maaleja urakalla viime kaudella. Voi olla sarjan yksi valovoimaisimmista pelaajista ja suurimmista yllättäjistä.