Kausiennakko 11/12 – Sunderland

Yleistä
Sunderland on ollut hurjana siirtomarkkinoilla. Jordan Henderson lähti Liverpooliin 16 miljoonan punnan siirtosummalla, mutta seura on käyttänyt varojaan kokoonpanon paikkaamiseen. Erityisesti Manchester Unitedin seuraikonien John O’Shean ja Wes Brownin hankkiminen on herättänyt suurta mediahuomiota.

Erittäin tasapainoisten hankintojen takia voidaan olettaa, että Sunderland on yksi sarjan kovimmista tason nostajista.

Maalivahdit
Gordon on ollut seuran ykkösmaalivahti, mutta viime kaudella alkoi todennäköisesti Simon Mignoletin läpimurto. Nuori belgialaismaalivahti on kiinnostanut Euroopan suurjoukkueita jo pitkään ja häneltä odotetaan paljon alkavalla kaudella. Gordon on loukkaantuneena alkukauden, joten Mignoletin otteet voivat taata ykköstorjujan selkeän paikan heti lähdöstä.

Seura hankki kesällä myös irlantilaisen Keiren Westwoodin ilmaisella siirrolla. Entinen Manchester Citynkin maalivahti on varma valinta maalinsuulle, jos Gordon ja Mignolet ovat poissa.

Puolustus
Sunderlandilla oli viime kaudella tasainen puolustus ja seura olikin sarjasijoituksen mukaisesti myös kymmenes päästetyissä maaleissa. Kesän hankintojen ansiosta takalinjat ovat vahvistuneet merkittävästi. Unitedin ex-pelaajat O’Shea ja Brown eivät ole vielä mitään jäähdyttelijöitä vaan parhaana päivänään pystyvät pitämään puolustuksen lukkona suurseurojakin vastaan.

Loistavan viime kauden pelannut entinen ManU-kasvatti Phil Bardsley valittiin kauden jälkeen sekä pelaajien että seuran mielestä parhaaksi pelaajaksi. Nyt hän saa vierelleen tuttuja miehiä vanhasta seurastaan, joten voimme odottaa mieheltä tason nostoa entisestään.

Kun Sunderlandilla on tarpeeksi syvyyttä heittää kentälle myös Titus Bramblen ja Anton Ferninandin kaltaisia puolustajia, voidaan seuran takalinjojen uskoa olevan todella vahvoja alkavalla kaudella. Tiesittekö muuten, että Anton Ferninand on ManU:ssa pelaavan Rion veli?

Keskikenttä
Keskikenttä huokuu tasaisuutta kauden alla. Seura hankki ilmaiseksi varman ruotsalaiskeskikentän Sebastian Larssonin, joka on pelannut yli 30 peliä maajoukkueessakin. Ahmed Elmohamadyn hankkiminen kahdella miljoonalla punnalla varmisti viime kauden vuokrapelaajan jatkon seurassa.

Pudonneesta Birminghamista hankittiin Larssonin lisäksi 10 maalia viime kaudella nakuttanut Craig Gardner, joka mitä todennäköisimmin vakiinnuttaa myös Sunderlandissa avauskokoonpanon paikkansa heti.

Kesän hankintoihin kuului myös toisen pudonneen seuran Blackpoolin David Vaughan, joka teki Charlie Adamin rinnalla viime kaudella selkeän läpimurron Valioliigassa.

Hyökkäys
Seuran ehdottomia tähtiä hyökkäyspäässä ovat 11 maalia viime kaudella iskenyt ghanalainen Asamoah Gyan ja kesällä hankittu Connor Wickham. Gyan pelasi hyvän viime kauden ja todisti, ettei otteet Ghanan maajoukkueessa olleet vain sattumaa.

Wickham on yksi englantilaisten suurimmista lupauksista. Vasta 18-vuotias kärkimies on häkellyttänyt kaikkien ikäluokkien maajoukkueissa vahvoilla otteillaan ja oli jo 16-vuotiaana mukana pelaamassa Ipswichin joukkueessa vuonna 2009. Ensimmäisellä Championship kaudellaan hän pelasi avauksessa kymmenessä ottelussa iskien kuusi maalia.

Manchester Unitedin kasvattien sarjaa Sunderlandissa jatkava lahjakas Fraizer Campbell on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Harjoituskaudella hänen aikaisemminkin pahasti rikkomansa polvi hajosi uudestaan ja hän on sivussa vähintään puolet alkavasta kaudesta.

Viime kauden sijoitus
10.

Veikkaus sijoitukseksi
7.-10.

Nosto
Seuran vakuuttavat hankinnat kesän aikana takaavat sen, että heillä on kaikki mahdollisuudet alkaa kolkuttelemaan kärkikuusikkoa. Seurassa on nyt todellista syvyyttä ja muutaman pelaajan läpimurrolla Sunderland voi ottaa jättiharppauksen eteenpäin.

Seuraa häntä
Connor Wickham: huippulahjakas kärkimies tulee olemaan ison suurennuslasin alla. Hän on yksi seuratuimpia nuoria pelaajia Englannissa ja häneen on ladattu paljon odotuksia maan tulevana tähtenä.