Kausiennakko 11/12 – Tottenham

Yleistä
Viidenneksi viime kaudella sijoittunut Tottenham on yksi Valioliigan kakkien aikojen jättiläisistä. Seura on viime vuosina onnistunut nousujohteisesti löytämään paikkansa kärkikuusikosta ja päässyt pelaamaan eurokentillä.

Seuran keskikentän pelaajia ollaan yritetty repiä joka suuntaan, mutta miehet ovat ainakin toistaiseksi vielä Spursin miehiä. Varsinkin Luka Modric ja puolustavampi Gareth Bale ovat olleet todellisessa pyörityksessä.

Seuran runko on pysynyt kasassa, mutta vahvistuksia kaivattaisiin kauden alla.

Maalivahdit
Seuran maalivahtitilanne on ehkä koko sarjan mielenkiintoisin. Brad Friedelin hankinta Aston Villasta tuo seuraan kolmannen seniorivahdin. Friedel, Gomes ja Cudicini taistelevat keskenään ykkösvahdin paikasta ja ennakkoon heistä ainoastaan Cudicinin on huhuttu olevan hieman heikommassa asemassa.

Kolme kovaa kokenutta maalivahtia ja heidän terve kilpailutilanne ovat ehdottomasti Tottenhamin etuna alkavalla kaudella.

Puolustus
Tottenhamin puolustus on todella leveää mallia, mutta ehdoton johtotähti puuttuu (laskemme Balen mukaan keskikentälle, emme puolustukseen). Assou-Ekotto, Bassong, Corluka, Dawson, Gallas, Hutton, Kaboul, King ja Walker. Heistä tärkeimpänä voidaan pita vasenta laitapakki Benoit Assou-Ekottoa ja keskellä pelaavaa Michael Dawsonia.

Keskikenttä
Keskikentän nimilista on yksi sarjan vahvimmista. Ehdottomina tähtinä pyörivät Gareth Bale ja Luka Modric, joiden perässä ovat kaikki maailman suurimmat seurat. Jopa seuran viime kauden maalikuningas ja loistavan kauden pelannut Rafael Van der Vaart on jäänyt selvästi heidän varjoonsa.

Supernopea Aaron Lennon ja kesken viime kauden hankittu Steven Pienaar ovat myös vahvoja ehdokkaita aina avauskokoonpanoon. Heidänkin jälkeen jäljelle jää kelpo pelimiehiä penkille, joten keskikenttää voidaan huoletta pitää seuran ehdottomana ykkösvahvuutena.

Hyökkäys
Hyökkääjistä eniten maaleja viime kaudella iski Roman Pavlyuchenko yhdeksällä maalillaan, mutta hän jäi keskikenttämies Van der Vaartin varjoon (13 maalia). Jermain Defoe pelasi surkean kauden ja oli kolme kuukautta loukkaantuneena. Hänen noustessa omalle tasolleen, muodostavat he Pavlyuchenkon kanssa vahvan parin kärkeen. Nuoren Souleymane Coulibalyn edesottamuksia on myös hyvä seurata.

Suurena yllätyksenä ei voitaisi pitää, jos seura hankkii vielä siirtoikkunan aikana joukkoonsa uuden hyökkääjän vahvistamaan ja tuomaan lisää syvyyttä kärkipäähän.

Viime kauden sijoitus
5.

Veikkaus sijoitukseksi
5.-7.

Nosto
Jos keskikenttämiehet Modric ja Bale pysyvät koko kauden seurassa, on katsojille luvassa todella korkeatasoista näytöstä Tottenhamilta. Viime kauden sijoituksen säilyttäminenkin on mahdollista, vaikka varsinkin Liverpool on vahvistunut merkittävästi.

Seuraa häntä
Jermain Defoe: terveenä pysyessään hän voi taistella jälleen liigan maalikuninkuudesta. Viime kauden kaltainen paha tehottomuus on saatava katoamaan tai mies voi jäädä vaille pelipaikkaa jo alkukaudesta.