Kausiennakko 11/12 – West Bromwich

Yleistä
Puolessa välissä kautta sarjan viimeisenä ollut WBA nimettiin jo varmaksi putoajaksi. Sitten tuli Liverpoolista kenkää saanut Roy Hodgson ja teki sen taas. Hän nosti seuran jumbopaikalta aina sijalle 11 asti tasapisteihin kymmenentenä olleen Sunderlandin kanssa. Viimeiseen sijaan tuli eroa lopulta komeat 14 pistettä.

Sarjassa toiseksi eniten maaleja päästäneeltä joukkueelta lopputulos oli todellinen ihme. Tänä vuonna seuran on keskityttävä pitämään omaa päätä puhtaana ja tähän avuksi hankittiin lainalle pudonneen Birminghamin Ben Foster. Entisen Manchester Unitedin maalivahti herättää ristiriitaisia arvosteluja, mutta on ehdottomasti seuralle vahvistus.

Maalivahdit
Ben Fosterin lainaaminen Birminghamista tuo uskottavuutta seuran maalivahtiosastolle. Vastapainoksi seura lähetti Birminghamiin lainalle maalivahti Boaz Myhillin. Foster oli viime kaudella mukana putoamassa sarjasta, joten näyttöhalut ovat varmasti kovat.

Viime kauden ykköstorjuja Scott Carson matkasi kauden jälkeen pelaamaan Turkkiin, joten Hodgsonilta oli hyvä siirto löytää uusi ykkösmaalivahti pudonneesta joukkueesta. Myhill ei ole tarpeeksi luotettava kyseiseen pestiin.

Puolustus
Seuran puolustuspäästä on todella vaikea nostaa ketään ylitse muiden. Valitettavasti WBA:n tapauksessa heikko puolustus voi osoittautua putoamistaistelun arvoisena puutteena. Ruotsalainen Jonas Olsson lienee nimettävissä seuran parhaaksi puolustajaksi.

Prestonista tullut Billy Jones, Rochdalesta ostettu Craig Dawson ja Ipswichistä hankittu Gareth McAuley tuovat kyllä lisää leveyttä takalinjoille, mutta pystyykö kukaan nousemaan seuran johtavaksi puolustajaksi?

Keskikenttä
Seuran on uumoiltu hankkivan Owen Hargreavesin, joka ei saanut enää uutta sopimusta Manchester Unitedista. Hän olisi terveenä ollessaan todellinen vahvistus seuran keskikentälle, mutta on todella loukkaantumisaltis.

Joukkueessa toissa kaudella 13 maalia tehnyt Chris Brunt on yksi mielenkiintoisista pelaajista. Neljättä kautta seurassa aloittava pohjoisirlantilainen on parantanut vuosi vuodelta ja samaa odotetaan alkavallakin kaudella.

Keskikenttä kaipaisi todella Hargreavesin kaltaista pelaajaa.

Hyökkäys
Peter Odemwingie iski peräti 15 maalia menneellä kaudella. Hänen varaansa rakentuu West Bromin hyökkäys myös tänä vuonna, sillä muuten hyökkäys jää yhdeksi vaatimattomimmista.

Viime kauden sijoitus
11.

Veikkaus sijoitukseksi
15.-18.

Nosto
Jos seuran puolustus pystyy vähentämään heille tehtyjen maalien määrää radikaalisti ja Odemwingie takoo maaleja viime kauden tahtiin, on joukkueella mahdollisuudet säilyttää sarjapaikkansa. Valitettavasti vain näyttää siltä, että joukkueen runko on liian kevyt ja kaudesta tulee todella haastava.

Seuraa häntä
Peter Odemwingie: huikeat 15 maalia viime kaudella. Pystyykö pitämään tahtia yllä?