Kausiennakko 11/12 – Wolves

Yleistä
Seura vältti putoamisen juuri ja juuri viime kaudella. Eroa Birminghamiin ja Blackpooliin tuli lopulta piste. Vielä puolessa välissä kautta seura porskutti sijalla 11. Varsinkin vieraissa seura oli todellisissa vaikeuksissa voittaen vain kolme peliä.

Alkavalla kaudella voitaneen odottaa seuran menestyvän viime kautta paremmin. Muutamia hyviä täsmähankintoja on tehty ja varsinkin maalivahtiosasto näyttää hyvältä.

Maalivahdit
Nuori Wayne Hennessey on lupaava maalivahti, joka on osoittanut seurajohdolle taitonsa vakiinnuttaen ykköstorjujan paikan viime kaudella. Nyt kuitenkin seura hankki sarjanousija Swansean Dorus De Vriesin, joka pelasi loistavan viime kauden näytellen isoa roolia nousussa.

De Vries pelasi 53 ottelua pitäen maalin tyhjänä peräti 23 kertaa. Kilpailutilanne susien maalilla tulee olemaan kovaa alkavalla kaudella.

Puolustus
Roger Johnsonin hankinta Briminghamista oli loistava veto seurajohdolta. Mies pelasi loistavan viime kauden ja tulee olemaan suuri lisäys Wolvesin takalinjoilla. Muuten susien puolustus on kohtuullisen leveä, mutta ei lähellekään sarjan vahvimpia.

Keskikenttä
Viime kaudella vuokralla ollut Jamie O’Hara siirtyi pysyvästi seuraan kesän aikana. Hän on erinomainen pelaaja, joka on esiintynyt useasti myös nuorten maajoukkueessa. Hänen kiinnittäminen on loistava vahvistus keskikenttään.

Viime kauden seuran paras pelaaja Matthew Jarvis on parantanut otteitaan jatkuvasti. Viime kausi kruunautui sekä fanien että seuran vuoden pelaajan palkintoon. Hän muodostaa kovan kaksikon O’Haran kanssa susien keskikentälle.

Muuten susien keskikenttä omaa suht leveän potentiaalin, joten pitkän kaudenkaan aikana keskikentän ei pitäisi muodostua seuran heikoksi lenkiksi.

Hyökkäys
Kymmenen maalia viime kaudella nakuttanut Steven Fletcher, seitsemän maalin mies Sylvan Ebanks-Blake ja viiden maalin Kevin Doyle muodostavat kärkikolmikon seuralle. Varsinkin Fletcherin tilastot ovat kunnioitettavat, sillä hän oli avauskokoonpanossa vain 15 kertaa kauden aikana.

Viime kauden sijoitus
17.

Veikkaus sijoitukseksi
11.-13.

Nosto
Seura nostanee itsensä merkittävästi ylöspäin edellisestä kaudesta. Viime vuoden hyvä alkukausi voi toistua ja seuran edelliskautta leveämpi materiaali voi auttaa sudet selkeään tason nostoon. Muutamat hyvät hankinnat ja rungon pysyminen kassa lupaavat hyvää susilaumalle.

Seuraa häntä
Steven Fletcher: jos hän pysyy terveenä, on yli kymmenen maalin kausi odotettavissa. Tiedossa on huomattavasti enemmän avauskokoonpanon paikkoja, jos mies jatkaa viime kauden tasollaan.