Tottenham, Fulham ja Stoke ottivat voitot ja Mestaruussarjaan pudonnut Birmingham päätyi tasapeliin pelatun karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

Tottenham murskasi skotlantilaisen Heartsin heidän kotikentällään 0-5. Maaleista vastasivat van der Vaart, Defoe, Livermore, Bale ja Lennon. Varsinkin nuoren 21-vuotiaan Jake Livermoren esitys vakuutti. Maali oli hänelle ensimmäinen Spursin riveissä.

Tulos oli tietyllä tapaa historiallinen sillä skottiseura ei ole ikinä hävinnyt eurokentillä yhtä suurinumeroisesti. Muutkan maan seurat eivät onnistuneet voittamaan menneellä karsintakierroksella.

Myös Stoke haki vieraspisteet Sveitsistä FC Thunin vieraana 0-1 tuloksella. Maalista vastasi Danny Pugh. Sveitsiläisten tilanne heikkeni ottelun lopussa paljon ajatellen toista osaottelua: maalivahti David Da Costa ajettiin ulos ja ei ole pelikelpoinen Stoken kotiottelussa.

Fulham voitti ukrainalaisen Dnipron kotonaan vakuuttavasti 3-0. Ottelun hahmoja olivat Clint Dempsey kahdella maalillaan ja avausmaalin tehnyt Aaron Hughes. Kaikki maalit syntyivät kymmenessä minuutissa.

Championshipissä pelaava Birmingham pelasi 0-0 tasapelin Nacionalia vastaan Madeirassa. Ottelussa oli mahdollisuudet komeaan vierasvoittoon, mutta kolmea tolppaa lähemmäksi eivät vieraat maalia päässeet.