Nimimerkin AS raportti Englannin ja Espanjan ottelusta:

Espanja haki revanssia Wembleyllä. Viimeksi joukkueen vierailua Englannin maaperällä koristi iso tahra.
Joukkue nimittäin hävisi puolivälieräottelunsa viimeksi Englannissa Euro 96 kisoissa vanhalla Wembleyn stadionilla ja nyt joukkue haki neljättä perättäistä voittoa Englannista.

Capello oli antanut miehilleen selvän ohjeen puolustaa kuudentoista aluetta kymmenellä miehellä ja pallon saadessaan heidän oli toimitettava pallo ylös mahdollisimman nopeasti.

Vincente Del Bosque oli antanut David Silvalle harvinaisen paikan aloituksesta Villan vieressä hyökkäyksessä. Se ei toiminut, sillä Espanja hävisi.

Ottelun ainokainen maali nähtiin 49. minuutilla. Se lähti liikkeelle James Milnerin Midas-kosketuksesta, jossa hän lähetti vapaapotkusta pallon syvälle rangaistusalueen sisälle. Sieltä David Bent puski pallon alaspäin ohi voimattoman Pepe Reinan ja pallo jäi huiman kierteensä vuoksi pyörimään tolpasta maalin keskiviivalle, josta Englannin kapteeni 33-vuotiaan Frank Lampardin helppo pusku toi Englannille 1-0 voiton.

Espanja hallitsi peliä ja sillä oli lukuisia paikkoja tehdä ottelusta murskajaiset, mutta tuloksetta. Parhaimmat paikat olivat David Villalla ja Cesc Fabergasilla. David Villa sai pallon kuudentoista alueella, harhautti Englannin maalivahdin Joe Hartin pois tilanteesta ja ampui tyhjästä maalista ohi. Ottelun viimeisillä minuuteilla Fabergas leikkasi puolustuksen läpi, sai oivan syötön ja oli 1 vs 1 tilanteessa Englannin maalivahdin kanssa, mutta tunaroi pallon oikealta ohi.

Ilta oli historiallinen Englannille, koska he ovat viimeksi voittaneet hallitsevan maailmanmestarin vuonna 1980, silloin häviäjänä oli Argentiina, Espanjan he viimeksi voittivat vuonna 1968 Wembleyllä.

Shokkivoitto antaa varmasti Englannille roimasti itseluottamusta.

Englannin kokoonpano: Hart, Cole, Lescott, Jagielka, Johsnon, Lampard (G.Barry), Parker (K.Walker), Jones (J.Rodwell), Milner (A.Johnson), Bent (Welbeck), Walcott (Downing).

Espanjan kokoonpano: Casillas (Reina), Alba, Pique, Ramos (Puyol), Arbeloa, Alonso, Busquets Torres),
Xavi (Fabergas), Villa, Silva (Mata), Iniesta (Cazorla)