Liverpoolin miehistö piti rasistisista huudoista tuomitun Luis Suarezin muotokuvalla painettua paitaa ennen edellistä peliä.

Tällä seurajohto ja pelaajat halusivat antaa tukensa syyttömyyttään vakuuttelevalle pelaajalle.

Nyt tämä on kuitenkin kääntynyt seuraa ja pelaajia vastaan, koska he ovat saaneet suurta arvostelua asian tiimoilta eri medioista.

Antirasistisen ”Kick It Out” -kampanjan väki hermostui tilanteesta todella, sillä heidän mukaansa paidoilla osoitettiin mieltä myös heidän rasismin nollatoleranssia vastaan.

Entinen Manchester Unitedin puolustaja Paul McGrath twiittasi: ”Entisenä jalkapalloijana, jota on haukuttu koko uran rasistisilla kommenteilla, olen erittäin pettynyt nähdessäni Liverpoolin pelaajien pitävän tuollaisia t-paitoja. Olisin ollut paljon iloisempi, jos he olisivat pitäneet antirasistisia paitoja”.

Moni entinen ja nykyinen pelaaja sekä jalkapallovaikuttaja ihmetteli seuran ja pelaajien ratkaisua osoittaa mielipiteensä suoraan Suarezin hyväksi, eikä rasisimin vastaisen kampanjan puolesta. Yhteinen mielipide oli, että tällä mielipiteellä seura osoitti hyväksyvänsä rasististen termien käytön jalkapallokentällä.

Liverpoolin manageri Kenny Dalglish puolusti seuran ja pelaajien tempausta toteamalla, että tällä näytettiin kunnioitus ja ihailu Suarezia kohtaan. Myös seuran maalivahti Pepe Reina otti asiaan kantaa julkisesti sanomalla Guardian-lehdelle, että koko seura seisoo Suarezin takana ja paidat olivat vähintä mitä he voivat tehdä urugualaisen puolesta.