Jokseenkin vaikeasti kontrolloitavissa olevat Valioliigakannattajat ovat käyttäytyneet paremmin, mikäli seurataan pidätystilastoja.

BBC:n mukaan pidätysten määrä tipahti 9% viime kaudella. Yhteensä pidätyksiä oli vähän reilut 3000, joka oli edelliseen kauteen pudotusta noin 300. Tämä on alhaisin lukema sitten Home Officen 1984 aloittaman tilastoinnin. 71 prosentissa otteluita ei tehty yhtäkään pidätystä.

Väkivaltainen käytös tipahti radikaalisti, sillä aikaisempana kautena tapauksia oli lähes 600 ja viimekaudella enää reilu 300. Myös porttikieltoja jaettiin vähemmän kuin aikaisempina vuosina (yhteensä vähän yli 3000 kappaletta)

Jos tilannetta katsotaan seuroittain, pidätyksien top5 näyttää seuraavalta:

Manchester United – 276
Leeds – 149
Sunderland – 126
Newcastle – 123
Manchester City – 108

Tässä top5 porttikieltojen määrän mukaan:

Cardiff City – 143
Leeds – 106
Chelsea – 105
Manchester United – 101
Newcastle – 98

Ei jotain hyvää, jos ei jotain pahaakin: rasistiset huutelut ja laulamiset kasvoivat 28%. Tämä on näkynyt myös siinä, kuinka vakavasti viimeaikaiset pelaajien keskinäiset selkkaukset on otettu.

Myös alkoholin kanssa on temppuiltu entistä enemmän, sillä 7% ovat lisääntyneet alkoholiliitännäiset ongelmat katsojien kesken. Tapauksien määrä on noussut reiluun tuhanteen. Yleisömäärät huomioon ottaen me suomalaiset saamme saman määrän ongelmia aikaiseksi murto-osalla tuosta kokonaismassasta, joten briteissä tuskin on syytä vielä kovinkaan suureen ahdinkoon asian tiimoilta.

Huolestuttavampaa on sen sijaan lipputrokaamisen lisääntyminen yli 30 prosentilla.