Kahdeksan vuotta Chelseassa pelannut norsunluurannikkolainen Didier Drogba on tehnyt kaksi ja puolivuotisen sopimuksen kiinalaisen Shanghai Shenhuan joukkueen kanssa.

34-vuotias hyökkääjä liittyy entisen seurakaveri Nicolas Anelkan perässä kiinalaisseuraan, jossa ensimmäisenä vastustajana on tuttu Manchester United. Shanghai kohtaa Unitedin tämän kesäkiertueella ja Drogba on heti mukana.

Shanghai Shenhua oli ensimmäinen seura Kiinassa, joka vapautettiin valtion kontrollista. Se on pääosin liikemies Zhu Jun omistama. Hän on ostanut nimekkäitä pelaajia myös Chelsea kaksikon lisäksi, sillä muun muassa saksalaiset Carsten Jancker ja Jorg Albertz ovat pelanneet seurassa 2000-luvulla. Seuran kotistadion Hongkou Stadium vetää 35 000 ihmistä.

Drogban mielestä tämä siirto oli paras hänen uralleen: ”Toivon edistäväni kiinalaista jalkapalloa maailmalla ja erityisesti toivon lähentävän Kiinan ja Afrikan suhteita”.