Roy Hodgson suunnittelee nuorennusleikkausta maajoukkueeseen. Samalla hän painottaa kokeneiden pelaajien merkitystä. Muutos on tarpeellinen, sillä Englannin EM-taival päättyi Italiaa vastaan koettuun puolivälierätappioon. Esimerkkiä Hodgson aikoo ottaa Saksalta.

”Kaikki ovat nähneet, kuinka hyvin Saksa on pelannut vuodesta 2006. He ovat ottaneet mukaan nuoria pelaajia, ja toisaalta kokeneemmat ovat edelleen olleet hyviä”, Hodgson sanoo.

Englannin kokeneista pelaajista Hodgson luottaa yhä ainakin Steven Gerrardiin, John Terryyn ja Ashley Coleen.

”Uskon heidän olevan innokkaita jatkamaan. Terry, Cole ja Gerrard ovat olleet erinomaisia. En ole edes ajatellut sitä mahdollisuutta, etteivät he jatkaisi”.

Uusia kokeiluja on luvassa etenkin 15. elokuuta, jolloin Englanti kohtaa harjoitusottelussa Italian. Hodgsonin uskotaan peluuttavan Chris Smallingia, Tom Cleverlyä, Jack Rodwellia ja Jack Wilshereä, mikäli viimeksi mainitun terveys kestää.

”Pelimme tulee ehdottomasti menemään taaksepäin, mutta tuo ottelu on ihanteellinen mahdollisuus kokeilla uusia asioita.”

Harjoitusottelun jälkeen Englannilla on edessään MM-karsinnat. Karsintoihin Hodgson aikoo valita jonkinlaisen sekoituksen vanhaa ja uutta (harjoitusottelussa esiintyvä joukkue).

Englannille merkittävä ongelma on tällä hetkellä pallonhallinta. Tämän vuoden EM-karkeloissa Englannin keskimääräinen pallonhallintaprosentti oli 39, joka on heikoin luku vuoden 1980 jälkeen.

”Menetimme pallon liian usein alueilla, joilla emme olisi uskoneet menettävämme sitä. Pallon perässä juokseminen väsyttää pelaajat, se on selvää. Pallon pitäminen on asia, jota meidän on parannettava”, Hodgson pohtii.