Italia voitti Saksan EM-kisojen välierässä maalein 2-1. Italian molemmista osumista vastasi Manchester Cityssä pelaava Mario Balotelli. Saksan lohdutusmaalin teki Mesut Özil.

Saksa aloitti ottelun vahvasti. Viidennellä minuutilla Mats Hummels sohi pallon kulmapotkusta kohti Italian maalia. Maaliviivalla päivystänyt Andrea Pirlo pelasti tilanteen reidellään. Gianluigi Buffon oli tilanteessa harvinaisen epävarma.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Italian maalilla tapahtui jälleen. Buffon torjui pallon huolimattomasti suoraan päin Andrea Barzaglia, jonka kautta pallo kimposi yli päätyrajan kulmapotkuksi.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Antonio Cassano pyöräytti itsensä helpohkosti vasemmalla laidalla vapaaksi. Keskitys löysi tiensä Balotellin päähän. Pallo maaliin, peli 1-0. Saksan molemmat topparit, Hummels ja Holger Badstuber, pelasivat tilanteen heikosti.

Puolen tunnin kohdalla Buffon sai venyä huipputorjuntaan Sami Khediran lauottua kaukaa suoraan ilmasta.

36. minuutilla Balotelli iski illan toisen maalinsa. Ricardo Montolivo vapautti Balotellin korkealla läpisyötöllä tekopaikkaan. Manuel Neuerilla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua kovaa ja tarkkaa laukausta. Italian toisessakin maalissa Saksan puolustus oli yllättävän haavoittuva.

Toiselle puoliajalle Joachim Löw vaihtoi Miroslav Klosen ja Marco Reusin sisään. Erityisesti Reus toi uutta säpinää kentälle. Kertaalleen Reus pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta. Buffon venytti sormensa erinomaisesti pallon tielle.

Koko loppuajan Saksa painoi päälle Italian kyttäillessä vastaiskuja. Vaihdosta sisään tullut Antonio Di Natale pääsi kertaalleen läpiajoon. Udinesen hyökkääjä ampui pallon sivuverkkoon.

Lisäajalla Saksan painostus tuotti tulosta, kun pallo osui Federico Balzarettin käteen rangaistusalueella. Özil laukoi pallon vuorenvarmasti pilkulta ohi hyvin pelanneen Buffonin.

Maalia lähemmäs Saksa ei päässyt. Näin ollen finaalissa kohtaavat C-lohkon kaksi parasta, Espanja ja Italia. Alkulohkossa joukkueet tasasivat pisteet lukemin 1-1.