John Terryn ja Anton Ferdinandin välinen rasismikohu on saanut uusia käänteitä. Englantilainen tuomioistuin totesi perjantaina Terryn syyttömäksi rasistiseen kielenkäyttöön, mikä sai Ferdinandin veljen, Rion, avautumaan Twitterissä. Rio Ferdinand kutsui Terryn puolesta todistanutta Ashley Colea nimitykselllä ”choc ice”. Termi tarkoittaa suomeksi ”mustaa sisäpuolelta, valkoista ulkopuolelta”.

Ferdinandin Twitter-kommentti herätti pahennusta Brittein saarilla, mikä johti kommentin poistoon. Ferdinand puolustautui sanomalla, että hänen tarkoituksenaan oli kutsua Colea teeskentelijäksi.

Samaan aikaan paine Englannin jalkapalloliittoa kohtaan kasvaa. Muiden muassa entinen Stoke Cityn pelaaja Garth Crooks on vaatinut FA:lta toimenpiteitä Terryä vastaan. Myös lordi Herman Ouseley kehotti FA:ta unohtamaan oikeudenkäynnin ja keskittymään rasistiseen kielenkäyttöön.