Yleistä
Vaikka sijoitus heikkeni yhdellä sijalla vuoden takaisesta, yhdeksäs sija kivikovassa Valioliigassa oli Fulhamille hyvä tulos. Fulham jäi lopulta vain pisteen päähän seurahistorian suurimmasta pistemäärästä Valioliigahistorian aikana. Kauteen mahtui historiallinen voitto Liverpoolista Anfield Roadilla.

Siirtomarkkinoilla Fulham on ollut kohtuullisen aktiivinen molempiin suuntiin. Craven Cottagelle ovat toistaiseksi saapuneet Hugo Rodallega, Sascha Riether (laina) ja Mladen Petric. Toisaalta mm. Dickson Etuhu, Andy Johnson, Pavel Progrebnyak ja Danny Murphy siirtyivät muualle. Erityisesti Progrebnyak pelasi viime kaudella lyhyen pestinsä ajan erinomaisesti.

Fulhamin materiaali on kohtuullisen terävä, mutta joiltain osin kapeahko. Materiaalin suhteen ei tarvitse sortua paniikkiostoksiin siirtoikkunan umpeutuessa. Tosin jos Clint Dempsey lähtee, korvaaja pitäisi hankkia hyökkäyspäähän.

Maalivahdit
Maalilla aloittaa kokenut australialainen Mark Schwarzer. 39-vuoden iässä Schwarzer on yhä tekijämies tolppien väliin. David Stockdale pystyy paikkaamaan melko hyvin. Tosin jos Schwarzer siirtyy vielä kesän aikana muualle, Stockdalen taakka voi kasvaa liian suureksi.

Puolustus
Fulhamin puolustuspää on pitkälti sementoitu jo ennen kauden alkua. Norjalainen Brede Hangeland pitää linjan kasassa. Paikan hänen vieressään ottanee Aaron Hughes, joskin myös Philippe Senderos on vaihtoehto.

Vasemman pakin paikalle on vain yksi vaihtoehto: kovapotkuinen John Arne Riise. Oikealla laidalla on enemmän kilpailua. Tarjolla ovat Stephen Kelly, Chris Baird ja uusi hankinta Riether.

Keskikenttä

Keskikenttä on Fulhamin ase. Kaikille pelipaikoille löytyy päteviä pelimiehiä, mikä voi johtaa viiden pelaajan keskikenttään. Suuri osa keskikenttäpelaajista on niin monipuolisia, että paikkoja voidaan vaihdella helposti. Pohjalle voidaan asettaa esimerkiksi Mahmadou Diarra, Steve Sidwell tai Riether.

Ylempänä pelintekijän roolissa viihtyvät Sidwell, Kerim Frei ja Moussa Dembele. Laitureitakin joukkueesta löytyy, mm. Damien Duff ja Frei. Lisäksi laitureina voivat pelata monipuoliset Bryan Ruiz ja Dempsey, tosin viimeksi mainitut ovat selkeästi hyökkääviä laitureita.

Jos pelataan viiden keskikentällä, ylimmäksi pelintekijäksi asettunee jompikumpi kaksikosta Ruiz – Dempsey.

Hyökkäys
Hyökkäykseen on asettaa muutamia vaihtoehtoja. Dempsey ja Ruiz voivat pelata hyökkääjinäkin, mutta on Martin Jolilla heittää kentälle muitakin. Wiganista tullut Rodallega taistelee peliajasta toisen uuden hankinnan, Petricin, kanssa.

Valmennus
Martin Jol on tehnyt Fulhamin peräsimessä hyvää työtä. Heti ensimmäisellä kaudellaan hollantilainen luotsasi Fulhamin yhdeksänneksi. Seura on Jolin johdolla tehnyt järkeviä, joukueen kannalta hyviä hankintoja. Toki joitain päteviä pelimiehiä, kuten Bobby Zamora, on menetetty, mutta heidän lähtönsä Jol on onnistunut paikkaamaan. Jos seurajohdon odotukset eivät karkaa liian suuriksi, Jol voi hyvin tuoda pitkäkestoista, kohtuullista menestystä Craven Cottagelle.

Viime kauden sijoitus
9.

Veikkaus sijoitukseksi
8. – 10.

Nosto
Fulhamilla ei ole tällä kaudella europelejä rasitteenaan. Toisaalta Euroopasta ei tule nyt ylimääräistä kassavirtaa, toisaalta materiaali kestää paremmin koko kauden ajan väsymättä. Fulhamilla ei ole suurten seurojen kaltaista leveyttä kokoonpanossaan, mutta avauksesta löytyy sen verran kovia pelimiehiä, että viime kauden sijoitus on uusittavissa.

Seuraa häntä
Clint Dempseyn viime kausi oli etenkin kevään osalta hämmentävä. Yhdysvaltalainen herätti otteillaan monen suurseuran kiinnostuksen. Fulhamin tulevan kauden menestys on suurelta osin Dempseystä kiinni. Dempsey saattaa pystyä jatkamaan siitä, mihin hän viime kaudella jäi. Mutta syntyvätkö tehot Fulhamin paidassa?