Yleistä
Norwich ei todellakaan ollut ennakkosuosikki pysymään sarjassa viime kauden päätteeksi. Se oli noussut kahdessa vuodessa kaksi sarjaporrasta – temppu, johon vain Manchester City on aikaisemmin pystynyt 2000-luvulla. Kanarialinnut pelasivat upean kauden Paul Lambertin johdolla ja lopputuloksena hieno 12. sija.

Alkavalla kaudella nähdään vahvistunut Norwich, joka tosin menetti elintärkeän managerinsa kesän aikana. Kurinalaisesti viime kaudella pelannut joukkue tarvitsee kurinalaisuutta ja hyvää joukkuepeliä, koska edelleenkään miehistö ei ole Valioliigan kärkipään joukkueiden tasolla.

Nykyistä Valioliigaa mukana perustamassa ollut Norwich (sijoittui peräti kolmanneksi ensimmäisellä kaudella) tarvitsee vielä lisää vahvistuksia kesän aikana, jotta taistelu putoamisviivan kanssa ei käy liian tukalaksi. Myös elintärkeää on, ettei Grant Holt vaihda maisemaa ennen kauden alkua. Huomionarvoista on seuran rungon vahva kotimaisuus: yli puolet pelaajista on englantilaisia ja lähes kaikki Britanniasta.

Maalivahdit

John Ruddy on ehdoton ykkösmaalivahti. Hänet valittiin mukaan Englannin maajoukkueeseenkin, mutta loukkaantuminen esti miehen osallistumisen. Hänen taustavoiminaan toimivat nuoret Declan Rudd ja Jed Steer, jotka ovat seuran omia kasvatteja. Ruddyn ansiosta maalivahtiosasto on yksi seuran vahvimmista osa-alueista, vaikka omissa soi viime kaudella turhankin paljon.

Puolustus
Puolustus on Kanarialintujen heikoimpia osa-alueita. Tasapaksu miehistö oli ajoittain todella pahasti helisemässä Valioliigakentillä. 66 päästettyä maalia kertovat oman pään ongelmista. Lukema oli sarjan neljänneksi heikoin.

Viime kausi oli Norwichin takalinjoille hyvin loukkaantumisten sävyttämä. Muun muassa Russell Martin siirrettiin oikeasta laidasta topparin tontille pelaajapulan takia. Tilanteeseen on alettu myös reagoida: Sunderlandista hankittiin Michael Turner ja Rangersista Steven Whittaker.

Keskikenttä
Keskikentälle Norwichilla on laittaa miehiä leveällä rintamalla. Kesällä tullut Jacob Butterfield (Barnsley) saa taistella pelipaikastaan muun muassa hyvän viime kauden pelanneiden Anthony Pilkingtonin, Wesley Hoolahanin ja Bradley Johnsonin kanssa. Varsinkin kaksi ensimmäistä pelasivat erittäin vakuuttavan kauden iskien yhteensä 12 maalia.

Norwichille on todella tärkeää, että keskikenttä pääsee jakelemaan kärjille hyviä syöttöjä. Samalla tulisi tukea puolustusta, jotta viime kauden kaltaisesti ei soisi omissa. Vahvistuuko Kanarialintujen keskikenttä tarpeeksi Butterfieldin myötä, jotta viime kauden hyvä sarjasijoitus pystytään uusimaan?

Hyökkäys
Grant Holt. Siinä vastaus Kanarianlintujen hyökkäykseen. Oli viime kaudella sarjan paras kotimainen maalintekijä ja vain jonkin näköinen Roy Hodgsonin aivovamma jätti hänet ulos maajoukkueesta. Mies oli kypsästä iästään huolimatta nuoria maalitykkejä kovemmassa vedossa ja kysyntää isompiin seuroihin oli. Mies itse olisi tahtonut lähteä, mutta seurajohto ei päästänyt häntä menemään. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka tämä vaikuttaa Holtin peliesityksiin alkavalla kaudella.

Hyökkäykseen hankittiin Robert Snodgrass (Leeds), jonka luontaisin paikka tosin löytyy keskikentän laidalta. Viime kaudella mies iski 13 maalia ja syötti 14. Mies voitti sekä pelaajien että fanien äänestyksessä vuoden pelaaja -palkinnon.

Hyökkäykseen on myös pistää yhdeksän häkkiä viime kaudella iskenyt Steve Morison, joten ilman loukkaantumisia maaleja pitäisi syntyä viime kauden tahtiin.

Valmennus
Herra Christopher William Gerard ”Chris” Hughton on hyvin tuore mies managerimarkkinoilla. Vuoden pestit Newcastlessa ja Birminghamissa. Magpiesistä tuli potkut ja viime kausi Biminghamissa päättyi puolivälierätappioon Blackpoolille.

Hughton ei ole vielä näyttänyt kykyjään Valioliigajoukkueen managerina, sillä pesti Newcastlessa jäi kovin lyhyeksi. Siitä on turha vetää liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä, sillä potkut saivat todella paljon kritiikkiä sekä pelaajilta että jalkapallovaikuttajilta.

Nyt hänellä on isot saappaat täytettävänä, kun Paul Lambert johdatti Kanarialinnut ykkössarjasta suoraan kahdessa kaudessa Valioliigaan ja säilytti heikoista ennakkoasetelmista huolimatta sarjapaikan komealla tavalla. Kestääkö 53-vuotias Hughton kovan paineen alla ja saako hän ensimmäisen täyden kauden alleen Valioliigamanagerina?

Viime kauden sijoitus
12.

Veikkaus sijoitukseksi
16.-18.

Nosto
Hyvin kotimaisin voimin pelaava Norwich yllätti iloisesti pirteillä esityksillään Valioliigassa. Sarjapaikka säilyi ja vieläpä komealla tavalla. Joukkue menetti managerin, joka johdatti seuran kahteen perättäiseen sarjanousuun ja Valioliigapaikan säilyttämiseen. Ennakkoasetelmat eivät taaskaan lupaa suurta menestystä vahvistuksista huolimatta, mutta eivät ne luvanneet viime kaudellakaan. Odotettavissa on joko taistelua sarjapaikan säilyttämiseksi tai sitten näemme viime kauttakin upeamman suorituksen ja sijoituksen vähintään yhtä korkealle.

Seuraa häntä
Robert Snodgrass teki komeat tehot Mestaruussarjassa Leedsin paidassa ja hänet palkittiin suorituksistaan kauden jälkeen. Holtin kovat tehot viime kaudella saattavat saada jatkoa, sillä Snodgrass oli Mestaruussarjan toiseksi paras syöttökone tehden kuitenkin toistakymmentä maaliakin siinä sivussa.