Brendan Rodgers on ilmoittanut Stewart Downingille, että tämä saa pysyä seurassa, jos sopeutuu pelaamaan vasempana puolustajana. Viime kesänä 20 miljoonalla punnalla seuraan ostettu 28-vuotias keskikenttäpelaaja on ollut jättimäinen pettymys Poolissa.

Downing ei onnistunut viime kaudella tekemään Valioliigassa maalin maalia eikä myöskään syöttämään yhtään. Rodgers on tulonsa jälkeen alkanut siivoamaan rankalla kädellä Kenny Dalglishin luomaa joukkuetta, joka jäi Valioliigassa viime kaudella vasta kahdeksanneksi.

Rodgers on tehnyt selväksi, että myös Andy Carroll, Charlie Adam ja Jay Spearing ovat myytävien listalla. Heistä tosin Carrollin ja Adamin osalta paikka pelaavasta joukkueesta saattaa löytyä, mutta sopivan tarjouksen tullen he saavat lähteä. Kummallekaan tuskin merkittävää roolia on löytymässä.

Rodgers kommentoi Downingin tilannetta seuraavasti: ”Aika tulee näyttämään pystyykö hän pelaamaan paikalla. En haluaisi vain luopua pelaajista. Etsin jatkuvasti uusia tapoja peluuttaa heitä. Stewartilla on tulevaisuus hyökkäävänä pelaajana, mutta puhuttani uudesta roolista hänen kanssaan, hän oli innoissaan siitä. Se on tärkeintä”.

Kilpailu vasemman puolustajan paikastakin on kovaa, ja tällä hetkellä ykkösvalinta avaukseen on José Enrique.