Englanti jäi kotonaan 1-1 tasapeliin Ukrainaa vastaan. Vierasjoukkue oli jopa viemässä ottelua Evhen Konoplyankan upealla kaukolaukauksella ottelun ensimmäisellä puoliajalla, mutta juuri ennen ottelun täyttä aikaa Frank Lampard pelasti joukkueen ampumalla rangaistuslaukauksen sisään.

Kokonaisuudessaan Englannin otteet olivat jotain aivan muuta kuin Moldovaa vastaan. Useat pelaajat esittivät heikkoja otteita kentällä. Esimerkiksi paljon ylistystä saanut Tom Cleverly oli vain varjo aikaisemmasta. Silti Roy Hodgson vakuutteli lehdistölle, että peliotteet olivat jopa parempia kuin EM-kisoissa 1-0 voittoon päättyneessä kohtaamisessa. Moni pelaaja tuskin on samaa mieltä valmentajan kanssa.

Kapteeni Steven Gerrard sai kovimmat arvostelut brittilehdistöltä otettuaan aivan ottelun viime hetkillä toisen keltaisen kortin ja täten ulosajon. Guardian-lehden mukaan jo ensimmäinen keltainen kortti olisi voinut olla suora punainen, kun Gerrardin kyynärpää iskeytyi Ruslan Rotanin naamaan. Mies itse kuitenkin vakuutteli jälkimmäisen keltaisen kortin olleen turha ja olleensa tyytyväinen otteisiinsa.

Seuraavaksi Englannilla astuu vastaan San Marino, kun karsintaottelut jatkuvat ensi kuussa.